Rusi Riders, Ratsastuskenttä, Kuitupohja, Hankerahoitus, Geopat, Johanna Järvinen, Laura Juutinen

Ratsastusseura Rusi Riders uudisti ratsastuskenttiä viime viikolla. Seuralla on Rusissa käytössä kaksi hiekkakenttää, joihin hankittiin nyt uudet pohjamateriaalit hankerahoituksen turvin. 

Päijänne-Leader myönsi hankerahoitusta Rusi Ridersin kotitallin kunnostustoimenpiteisiin. Noin 24.000 euron hankkeessa tallilla myös uusitaan aitoja ja parannetaan katsomoaluetta. Seura saa kustannuksiin rahoitusta 65 prosenttia.

Uudet kuitupohjat asennettiin paikalleen juhannuksen aikana, ja ne ovat käytössä jo tulevana viikonloppuna seuran ratsastuskisoissa.

Kuitupohja-aine on tekstiilikuidusta valmistettua mursketta, jonka tarkoitus on saada kentästä miellyttävämpi hevosen kavioille. Kierrätysmateriaalista valmistettu polyesterikuitupohja lisää myös kentän käyttöaikaa keväällä ja syksyllä, kun pohja pysyy joustavana eikä jäädy kovaksi kuten perinteinen hiekkakenttä. Kuitupohja läpäisee kosteutta ja toisaalta vähentää kentän pölyämistä.

– Ratsastuskisoissa kilpailijatkin nykyään toivovat kuitupohjaa kentälle. Kuitu ei mene sateella liukkaaksi, eikä siihen tule uria, jolloin hevoset alkaisivat kulkea jatkuvasti yhtä ja samaa uraa pitkin kenttää ympäri, seuran puheenjohtaja Liisa Alfthan ja varapuheenjohtaja Sari Lähde kertovat.

Rusi Ridersin tallilla on kaksi hiekkakenttää, joista toinen pinnoitettiin noin 10 cm paksuudelta kuitumurskeella ja -levyillä. Toiseen kokeillaan hiekkaan sekoitettavaa kuitua. Kuitu on valmistettu kierrätetystä polyestertekstiilistä.

Rusi Riders, Ratsastuskenttä, Kuitupohja, Hankerahoitus, Geopat
Kuitupaalit odottavat talkooväkeä hiekkakentällä.

Seuran kotitallina toimii Itä-Hämeen Hevospalvelut Rusissa, Hartolassa. 

Ilona Savitie

Yläkuva: Johanna Järvinen ja Laura Juutinen aloittelivat talkoopäivää Rusi Ridersin ratsastuskentällä. Uutta kuitupohja alettiin levittää hiekkakentälle ennen tulevia ratsastuskisoja.

Tagged with →