Joutopäivät, Joutoseminaari, Joutomies, Dokumentti, Joutokanava

Joutopäivät eilen, tänään ja huomenna on teemana Joutoseminaarissa perjantaina. Seminaarissa pohditaan Joutopäiviä, kesätapahtumien merkitystä ja maaseudun vetovoimaa. Joutsan Kinolla pidettävän seminaarin paneelikeskustelussa on mukana joukko vahvoja matkailun ja kesätapahtumien vaikuttajia, joilta löytyy näkemystä maaseudun vetovoiman kasvattamiseen: mukana ovat Visit Jyväskylän matkailujohtaja Susanne Rasmus ja viestintäpäällikkö, Joutsan Seutu -lehden toimittaja vuosilta 1993–1999 ja Joutopäiviäkin järjestänyt Pirkko Määttälä, Café Meijerinliiterin yrittäjä ja Visit Finland Akatemian kulttuurimatkailuvalmentaja Maija Sydänmaanlakka sekä Joutsan kotiseutuyhdistyksen ja Joutopäivien pitkäaikainen vaikuttaja Antero Kuitunen

Seminaarin päätteeksi nähdään Joutopäivien menneiltä vuosikymmeniltä koostettu Joutopäivien juhladokumentti, jonka kesto on 45 minuuttia. Juhladokumentti esitetään uusintana myös lauantaina ja sunnuntaina. Seminaariin ja dokumentin näytöksiin on vapaa pääsy.

Ilona Savitie

Yläkuva: Kaksi Joutomiestä (Hannu Piira ja Heikki Jaatinen) samaan aikaan Joutsan Joutopäivien avajaisissa 1990-luvun alussa. Kuva on Joutopäivien juhladokumentista, joka on tehty Joutopäivien 50-vuotisjuhlavuotta varten.