Joutopäivät, Musaklubi, Huttula, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

Ensi perjantaina ravintola Huttulassa tavataan jo peräti 30. kerran Maniskan JP-musaklubin merkeissä. Tämä Joutsan Joutopäivien suosittu oheistapahtuma juontaa juurensa vuoteen 1998, jolloin ”Patabaarin kuumille lauteille” nousi ensimmäisenä vierailevana tähtenä veivaamaan Agents & Jorma Kääriäinen. Siitä alkaen JP-musaklubia järjestettiin nimenomaisesti Joutopäiväviikon torstaina 10 vuoden ajan. 

Tämän jälkeen siirryttiin kovan innostuksen, nosteen ja hurmion vallassa kahteen musaklubi-iltaan. Perjantai kiinnitettiin mukaan, ja sillä konseptilla jatkettiin aina vuoteen 2016 asti. Vuonna 2012 puristettiin jalkeille poikkeuksellisesti peräti kolme JP-musaklubia, silloin menomonot vipattivat myös lauantaina. Viimeisin JP-musaklubi on ollut vuonna 2017, minkä jälkeen tapahtuma jäi ”telakalle”. Rinnalle nousi vuonna 2018 Kellari Garden Party, jonka kanssa ei haluttu kilpailla selkeästi päällekkäisellä annilla ja tarjonnalla, ja nyt parina viime suvena korona antoi jatketta hiljaiseloon. Mutta nyt siis koitetaan pitkästä aikaa. Erinomaista, lanteet irrottavaa musisointia ja varmasti lämmintä tunnelmaa ja varmasti myös erinomaista seuraa on bilettäjille ja muillekin laadukkaan musiikkiviihteen ystäville helteisen heinäkuun alkajaisiksi tutussa ”Huttubaarissa” luvassa!

Tällä kertaa liverytkeet aloittaa hiljattain uuden pitkäsoittonsa julkaissut hartolais-heinolalainen, uskomattomaan rajuun iskukuntoon äitynyt hardrock-genreläinen BadName. Bändi sai alkunsa Kari ”Nappi” Haajasen 50-vuotissyntymäpäivien tiimellyksessä vuonna 2015. Kitaristi-laulaja Haajasen lisäksi BadNamessa on kaksi muutakin pitkän linjan taitavaa pelimannia Hartolasta: basisti Jukka-Pekka ”Nipa” Nokkonen ja rumpali Timo Welling. Päävokalistina on Timo Laakso (myös kitara) ja yhtyeen viides jäsen on Jouni Valo (kitara, laulu). BadNamelta on ilmestynyt tähän mennessä kaksi albumia: Are You Ready for Me (2019) ja Boothill Gang (2022).

BadNamen jälkeen lauteille nousee löylyistä nautiskelemaan ja löylyvettä lisää viskelemään supermainio Lapland–Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha, joka on vuodesta 2009 alkaen kiertänyt Suomea Eirasta Inariin ja ympäri Eurooppaa peräti yli 20 eri maassa. Yhtyeen musiikissa paiskaavat sujuvasti kättä Balkanin säpäkät rytmit ja vanha suomalainen iskelmä. Viisi fanien rakastamaa ja kriitikoiden ylistämää pitkäsoittoa sekä yhden live-levyn julkaissut Jaakko Laitinen & Väärä Raha tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea hurmoksellisena keikkajyränä ja hulvattomana live-esiintyjänä – ja muuten pitää paikkaansa! Orkesterin muodostaa tällä erää viisikko Jaakko Laitinen (laulu), Ilkka Arola (trumpetti, buzuki), Marko Roininen (haitari), Juho Kanervo (basso) ja Janne Hast (rummut). Kovan luokan muusikoita kaikki tyynni. Laitista väärine rahoineen kuultiin edellisen kerran Huttulassa joulukuussa 2015 ja viime kesänä Haihatuksen Musasunnuntaissa. 

BadName Joutopäivät Musaklubi Huttula

JP-musaklubilla 2022 on tiskijukkana Dj Svani eli joutsalaislähtöinen Samba Sissoho, joka mekaanisen oheen esittää illan aikana myös omia kappaleitaan.

Maniskan JP-musaklubit Huttulassa 1998–2022, kaikki esiintyjät vuosien varrelta:

1998 Agents & Jorma Kääriäinen
1999 Kaija Kärkinen & Ile Kallio
2000 Maija Vilkkumaa
2001 Aki Sirkesalo & Lemmenjättiläiset
2002 Veeti
2003 Samuli Edelmann yhtyeineen
2004 Jonna Tervomaa
2005 Sir Elwoodin Hiljaiset Värit
2006 Katri Ylander
2007 Jonna Tervomaa
2008 Matti Nykänen
2009 Egotrippi, Ajan Henki, Peput Plays Eput
2010 Ressu & Jussi (YsäriHitit), Happoradio
2011 Agents & Vesa Haaja, Petri Nygård
2012 Kauko Röyhkä & Narttu, Elokuu, Jonna Tervomaa & Jaakonaho SähköDuo, Ajan Henki
2013 Neljä Ruusua, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani
2014 Uniklubi, Elonkerjuu
2015 Maija Vilkkumaa, Silvennoinen & Maijanen Band, Topi Suuronen & Ajan Henki
2016 Happoradio, Ilja Teppo Yhteisö, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Kaukolasipartio
2017 Steve ’n’ Seagulls, trubaduuri Matti Topias Rannankari
2018–2021 tauolla
2022 BadName, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Svani

Marko Nikkanen

Yläkuva: Jaakko Laitinen ja Väärä Raha (Kuva: Ilkka Arola)

Tagged with →