Sahdinvalmistuksen Joutsan kisa käytiin tiistai-iltana Vallaspellon saunoilla Löylyä Elämään ry:n järjestämänä. Sahdeista maittavimmaksi tuomaristo arvosteli Arto Vainiomäen sahdin. Tämä niin sanottu Puutteenkujan tapaan tehty sahti on niittänyt mainetta jo aikaisempinakin vuosina useita kertoja.

Kisaan osallistui kaikkiaan kolme sahdintekijää. Tasaisessa kisassa toiselle sijalla ylsi Juha Siren ja kolmannelle sijalle Ismo Saari.

– Sahdit olivat niin hyviä, että vertailusta muodostui tiukka kisa. Voittanut sahti sai yhden pisteen enemmän kuin toiseksi tullut, joten tasaista oli. Tuomarointi kesti yli tunnin, ja keskustelu sahtikulttuurista kävi vilkkaana, kommentoi Heta-Maija Hintikka, Löylyä Elämään ry:n puheenjohtaja.

Tuomareina toimivat Pekka Takala, Anja Salonen, Heta-Maija Hintikka, Pasi Olkkonen, Olli Närhi, Eija Lavia ja Mikko Sinkkonen.

Kisa oli karsinta valtakunnallisiin SM-kisoihin, jotka pidetään 6.8. Hauholla. Tämän kisan tuomaristoon nimettiin Juha Siren.

Janne Airaksinen

Kuva: Iida-Maria Lahti

Yläkuva: Joutsassa karsittiin paras sahti valtakunnallisiin sahdinvalmistuksen SM-kisoihin. Pöydän vasemmalla puolella tuomaroimassa kisanäytettä Pekka Takala, Anja Salonen ja Heta-Maija Hintikka. Toisella puolella istuivat Eija Lavia (oik. alakulma), Olli Närhi ja Pasi Olkkonen. Tuomarina myös toiminut Mikko Sinkkonen puuttuu kuvasta.

Tagged with →