Joutsan kunnanhallitus on nimennyt työryhmän etsimään tapoja lisätä avoimuutta Joutsan kunnassa. Työryhmän puheenjohtajaksi nimettiin kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauliina Maukonen ja jäseniksi Iiris Ilmonen, Lea-Elina Nikkilä, Tenho Tornberg, Harri Nissinen ja Matias Penttinen.

Työryhmän perustamisen taustalla on viime vuonna tehty kuntalaisaloite, jossa esitettiin suljettuina kokoontuvien toimielinten kokousten muuttamista lähtökohtaisesti avoimiksi siten, että ne striimataan verkkoon ja että niitä on myös mahdollisuus seurata paikan päällä.

Aloitteen on tehnyt joutsalaistaustainen, nykyisin Parkanossa asuva Jukka Huikko, ja sen on allekirjoittanut kuntalaisaloite.fi-palvelussa 27 henkilöä, joista lähes kaikki joutsalaisia.

Kunnanhallitus käsitteli Huikon aloitetta jo viime syksynä ja päätti tuolloin ryhtyä valmistelemaan erilaisia tapoja päätöksenteon avoimuuden lisäämiseksi.

Tarja Kuikka

Tagged with →