Bioeko Terminal Oy teki 17.3. Joutsan kunnan kanssa kaupat Myllytiellä sijaitsevasta, tyhjillään olevasta teollisuushallista 400 eurolla. Yritys osti vain hallin, minkä purkutöitä on tehty rauhalliseen tahtiin kevään mittaan. Yhtiön tavoitteena on ottaa 1.000 neliön kokoisesta puurakennuksesta uudelleen käytettäväksi materiaalia mahdollisimman paljon.

– Purkutyöt ovat vieneet aikaa, mutta ovat sujuneet mallikkaasti. Lähes kaikki irti saatu materiaali menee uusiokäyttöön, kaatopaikalle on päätynyt hyvin vähän, valaisee Bioeko Terminal Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laaksonen.

Laaksosen mukaan kohteessa eniten kiinnostivat 23- metriset liimapalkkikattotuolit, jotka päätyvät ratsastusmaneesin rakennusmateriaaliksi. Myös lähes uudenveroisille harjakattopelleille on jo uusiokäyttökohde tiedossa.

Tontille jäävän pohjalaatan poistattaa aikanaan Joutsan kunta. Mitään jatkoa kunnan omistuksessa olevalle tontille ei ole vielä suunniteltu.

Jonna Keihäsniemi

Myllytiellä tyhjillään olleen teollisuushallin purkutyöt olivat viime viikolla jo voiton puolella. Kuva: Janne Airaksinen.

Tagged with →