Lauantaina Luhangassa taisteltiin katusählyn mestaruudesta jo 21. kerran. Luhangan Väreen vuonna 1995 aloittamassa ja suuremmalle osalle pelaajista kesän avaukseksi muodostuneeseen turnaukseen oli ilmoittautunut 11 joukkuetta, joista yksi ei kuitenkaan ilmaantunut paikalle.

Ennen turnausta kaukalon ympärillä pidettiin hiljainen hetki hiljattain menehtyneen luhankalaislähtöisen Oskar Vahervuoren muistoksi. Vahervuori oli yksi turnauksen perustajista.

Viimeksi katusählyn mestaruudet on ratkottu vuonna 2019. Maria Karppinen Väreen puolesta kertoi, että välivuosien jälkeen niin pelaajilla kuin järjestäjillä oli kova palo ja into saada pelit aikaiseksi.

– Ei siinä kauaa mennyt, kun joukkueiden enimmäismäärä oli meillä täynnä. Konkareiden lisäksi tänä vuonna on muutama uusi joukkue mukana, summasi Karppinen.

Tutulla ja vuosien saatossa hyväksi todetulla porukalla järjestelyt sujuivat mallikkaasti; laidat lainattiin Joutsasta, tuomarit tulivat Sysmästä ja Luhangan vapaapalokunta vastasi pelialueena toimivan Etapin pihan puhdistamisesta.

Finaalissa olivat vastakkain Uudenmaan Urhot ja Brandy Boys.  Urhot veivät kultaa ja ottivat ensimmäisen kiinnityksensä kiertopalkintoon. Jumbofinaalissa olivat vastakkain Keskiketterät ja LuulotBoys. LuulotBoys ”voitti” eli hävisi jumbofinaaliin ja vei perinteiset ruisleivät mukanaan.

– Olin kyllä jo luopumassa tästä järjestäjän pestistä, mutta eihän tästä hienosta konseptista voi luopua. Joten kyllä me jatkamme ensi vuonnakin hyvällä yhteistyöllä turnausperinnettä, totesi Karppinen turnauksen jälkeen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Joutsalaispainotteiset joukkueet Raakelin liekit (valkoiset paidat) ja Köppikset (mustat) paidat kohtasivat toisensa aamutuimaan.

Alla lisää kuvia katusählyturnauksesta:

Oransseihin sonnustautunut, Veikkolan UA ja mustiin pukeutunut LuulotBoys olivat molemmat luhankalaispainotteisia joukkueita.

Tagged with →