Etu-Ikola, Avoimet kylät, Tuija Toivonen, Miisa Keinänen, tentsile, teltta, majoitus, luontomatkailu, Havumieli, Havumäki

Valtakunnallinen Avoimet kylät -teemapäivä pidettiin lauantaina. Etu-Ikolan pienviljelijäyhdistys kutsui kaikki kylään Mäkiahon paviljonkiin, jossa juotiin lettukahveja, tutustuttiin paikallisiin yrittäjiin ja tavattiin pitkän tauon jälkeen talvi- ja kesätuttuja. Kajahtipa paviljongissa myös ex tempore -kuorolaulu.

Paikalla oli muun muassa Havumielen yrittäjä Miisa Keinänen, joka pyörittää Havumäessä tentsile-majoituspalvelua. Majoittuminen on tehty asiakkaalle helpoksi, eikä retkeilyvarusteita tarvitse omistaa päästäkseen tentsileen yöksi.

– Vieraat tuovat mukanaan omat eväät ja lämpimät vaatteet, kaikki muu on täällä valmiina makuupusseja myöten, Keinänen kertoo.

Joutsan ja Luhangan alueelta mukana järjestämässä teemapäivän ohjelmaa olivat Etu-Ikolan lisäksi Rutalahti Letkaliiterillä, Leivonmäki-Seura kotiseututalo Simolassa, Mieskonmäki vanhalla koululla, Luhanka torin ympäristössä sekä Uimaniemi Hankaan kesätorilla.

Ilona Savitie

Miisa Keinänen ja Tuija Toivonen tutustuivat tentsile-majoitukseen Etu-Ikolan Avoimet kylät -päivässä.