Keski-Suomen seututerveyskeskuksessa ja siihen liittyvissä kunnissa annetaan koronarokotuksia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Joutsassa annetaan rokotteen 1. ja 2. rokotteita kaikille yli 5-vuotiaille. Kolmatta rokotusta tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville yli 12-vuotiaille.

Neljäs rokote annetaan THL:n ohjeiden mukaisesti voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, yli 80-vuotiaille, iäkkäille järjestetyn kotihoidon ja omaishoidon piirissä oleville henkilöille, niille yli 70-vuotiaille, joiden terveyden ja toimintakyvyn heikentyminen hankaloittaa kotona pärjäämistä, sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille.

Rokote voidaan antaa neljännen annoksen kohderyhmiin kuuluvalle henkilölle, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Osastonhoitaja Merja Sivanne kertoo, että Joutsassa annetaan rokotuksia viikoittain ja aikoja on mahdollista varata koronapuhelimen tai nettiajanvarauksen kautta. Rokotusaikoja on tarjolla kysynnän mukaisesti ja niitä avataan sitä mukaa, kun THL laajentaa rokotettavia ryhmiä. Tällä hetkellä rokotuksiin pääsee viikon tai kahden sisällä ajanvarauksesta.

Jonna Keihäsniemi