Joutsan ampumarata Remontti Marko Salo Rakennus Oy Suojavalli Ammunta

Joutsan ampumaradalla alkoi tiistaina remontti. Vanha hirven ja karhun ammuntaharjoitteluun rakennettu näyttösuoja purettiin, sen tilalle rakennetaan uusi. Näyttösuojasta suojavallin takaa lähetetään maalitaulu liikkeelle kiskoja pitkin.

Myös taululaitteen kehikko uusitaan, ja näyttösuojan suojavallia korotetaan osin jopa 60 cm. 

Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jyrki Ilmonen kertoo, että urakan pitäisi valmistua vajaassa kahdessa viikossa. Sinä aikana ampuma- ja kiekkoradat ovat auki vain ilta-aikoina.

– Iltaisin radalla voi käydä kohdistamassa, kun alueella ei ole rakennustyömaan työntekijöitä, Ilmonen sanoo.

Ampumaradalla pidettiin hiljattain tapahtuma kaikille metsästyksestä kiinnostuneille. Riistanhoito ja metsästys harrastuksena -ilta kokosi paikalle 25 aiheesta kiinnostunutta. Mukana oli kokeneita metsästäjiä ja aloittelevia harrastajia, jotka suunnittelivat osallistumista metsästystutkintoon myöhemmin tänä vuonna. 

Ohjelmassa oli ohjattua jousi- ja pienoiskivääriammuntaa, tutustumista kiekkorataan ja ampumarataan. Paikalla oli myös koko joukko erirotuisia metsästyskoiria sekä suomenpystykorvan ja beaglen pennut, jotka saivat osallistujien huomion. 

Heinä–elokuun vaihteessa Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistys järjestää myös tutkintoon valmentavan metsästäjäkurssin, jossa voi käydä opiskelemassa metsästykseen liittyvää lainsäädäntöä, riistanhoitoa ja muita metsästyksen aihepiirejä. Kurssi järjestetään neljän päivän aikana, kolme oppituntia kerrallaan. Kurssi on kaikille avoin ja maksuton.

Joutsa ampumarata, Metsästys, Metsästäjä, Koiranpentu, Kai Tuominen
Joutsalaisen Kai Tuomisen suomenpystykorvan pentu on 3 kuukauden ikäinen. Pentu oli mukana Riistanhoito harrastuksena -illassa ja herätti suuresti kiinnostusta osallistujissa. (Kuva: Jyrki Ilmonen)

Ilona Savitie

Hirven ja karhun ammuntaharjoitteluun tarkoitettu vanha näyttösuojarakennus purettiin maanantaina, uusi nousee samalle paikalle ensi viikolla. Rakennustyö Marko Salo Oy:n Marko Salo ja Niko Heinonen korottamassa suojavallia, joka on rakennuksen edessä ampumakopista katsoen.