Joutsan kunta on päättänyt Oravakiven yritys- ja asuinalueen kehittämissuunnitelmiin liittyvän konsultointisopimuksen ja odottaa parhaillaan loppuraporttia konsulttiyritykseltä.

Kunta solmi viime kesänä helsinkiläisen PTB-Invest Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan konsulttiyrityksen tehtävänä oli löytää sijoittajia ja investoijia sekä selvittää maankäyttömahdollisuutta Nuoli Hub etätyökylä -hankkeen rakentamiseksi ja outlet-toiminnan tai muun kaupallisen toiminnan käynnistämiseksi Oravakiven alueella.

Alue on noin parinkymmenen hehtaarin suuruinen ranta-asuintonteiksi ja yritystonteiksi kaavoitettu alue, jonka Joutsan kunta osti Oravakivestä vuonna 2017 noin miljoonan euron hinnalla.

PTB-Invest Oy:n työ käynnistyi viime syksynä, ja sopimusta on jatkettu tämän vuoden kevääseen saakka. Aiemmin sovitun mukaisesti sopimus päätettiin kunnanjohtaja Harri Nissisen mukaan huhtikuun lopussa, ja parhaillaan konsultti laatii loppuraporttia. Pääosa raportin sisällöstä tulee Nissisen mukaan julkiseksi, muttei kaikki, sillä mukana on myös ei-julkiseksi määriteltyjä yritystietoja.

Kunnanjohtajan mukaan raportti tullaan käsittelemään kunnanhallituksessa kesäkuussa.

– Tällä hetkellä ei ole tarkoitus uusia aikaisempaa sopimusta, eikä kilpailuttaa uutta konsulttisopimusta. Jatkamme toistaiseksi omin voimin, kertoo Nissinen.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Heikki Utula

Tagged with →