Sähkön hinta nousi menneenä talvena ennätyslukemiin. Kilpailutin sähköntoimittajia ja tein lopulta määräaikaisen sähkösopimuksen ”Vesikasvi Oy:n” kanssa. Samalla tulin liittyneeksi mainitun yhtiön ”Vesikasvitiimiin.” Sain myöhemmin yhtiön markkinointiviestintää, jossa tiimin jäsenille tarjottiin ”yhteistyökumppaneidemme tuotteita ja palveluita asiakasetuhintaan.”

Mahtavaa!

No, mitäpä erinomaista etua saan, kun kuuluun mainioon tiimiin? Kannattiko tehdä sopimus? Mitä mieltä mahtaa rakas lukija olla? Muutama esimerkki lukuisten joukosta…

Yhtenä etuna tarjotaan 12% alennusta lasi-iglumajoitukseen Vuokatissa. Oikein hienoa!

Joulukuinen yö lasi-iglussa, pilvessä olevan tähtitaivaan ihmeitä kytätessä, ylittää hinnaltaan tavallisen ihmisen maksukyvyn kipurajan roimasti. Sillä hinnalla saisi monta kWh:a sähköä!

Toisena mainiona etuna 20% alennuksella tarjotaan ”vapaalentotunneli Föönin ikimuistoinen lentoelämys!” Kuinkas sattuikaan! Juuri tätä elämystä ei pakinoitsija ymmärtänyt olevansa vailla! Onneksi tiimi on valveilla ja ymmärsi tarpeeni, vaikka itse en! Käväisenpä Hesassa lentämässä ja jätän vaikka seuraavan sähkölaskun maksamatta!

Pääni melkein räjähti, kun luin seuraavan ”asiakasedun!”

Se oli luonnollisesti ”vapaaehtoistyötä uhanalaisten merikilpikonnien suojelemiseksi Kreikassa. Matkan hinta 590 €, ei sisällä lentoja, kuljetuksia, ruokia, vakuutuksia ja muita henkilökohtaisia kuluja.”

Onkohan sähköyhtiön myynniltä lähtenyt aivan lapasesta? Pitäisikö mennä hetkeksi vaikka Faradayn häkkiin miettimään ja todeta, että lopetetaan nämä asiakkaita aliarvioivat höpöhommat ja myydään jatkossa vain sähköä? Asiakkaathan tämän lystin maksaa.

Edullinen ja ympäristöystävällisesti tuotettu energia tekee varmasti kauppansa ilman kalliita ja älyttömiä tiimejä ja ”asiakasetuja,” joiden ylläpito vain nostaa sähkön hintaa.

Vai mitä mieltä on kuluttaja? Haluatko töpselistä sähköä vai mielikuvia?

Kauniiksi lopuksi vielä ja ilman kaunaa! Olen aina ajatellut, että me joutsalaiset, Hämeen ja Savon rajaseudun asukkaina, olemme puhtain ristisiitos savolaisesta kieroudesta ja hämäläisestä hitaudesta.

Mainittujen luonteenominaisuuksien ykköspalkinto on nyt juhlallisesti ojennettava ”Vesikasvi Oy:n” myynnin johdolle. He kun edustavat kreikkalaista kilpikonnaa.

Jouni Lavia

Tagged with →