Kuvataidekilpailu, Maija Kuusisto, Kurkiauran koulu, Joutsansalmi ry, Taideseura, Kuvataide, Taidenäyttely

Vesi ja sen suojelu olivat teemana koululaisten Virkisty vedestä -kuvataidekilpailussa, jonka parhaat työt palkittiin viime keskiviikkona. Alakoulun sarjan voittajaksi valittiin Maija Kuusisto, yläkoululaisten sarjan voittaja on Mariamu Sissoho

Lukiolaisille suunnattu valokuvauskilpailu jatkuu vielä kesän yli. Valokuvien tulee kuvata alueen vesistöjä tai vesien suojelua, ja kisaan voi osallistua yhdellä kuvalla. Valokuvat tulee palauttaa viimeistään syyskuun lopussa.

Kilpailu oli Joutsansalmi ry:n ja Joutsan Seudun Taideseuran yhteisesti järjestämä. Idea kilpailuun virisi Joutsansalmi ry:ssä, jossa haluttiin herätellä lapsia ja nuoria pohtimaan omien lähivesien tilaa ja tulevaisuutta. Kilpailuun osallistuikin 93 työtä, hieman yli puolet niistä saatiin alakoululaisilta. Kisaan osallistui koululaisia Joutsan yhtenäiskoulusta ja Kurkiauran koululta. Näyttely teoksista kootaan esille lokakuun tienoilla, ja silloin pääsee näkemään ainakin kaikki voittajatyöt.

– Kaikki työt olivat hienoja, ja oli vaikea valita voittajia. Monet työt ansaitsisivat tulla nostetuksi esiin, arvosteluraadin jäsen Taina Varjus totesi palkintojenjakotilaisuudessa kahvila Hypoteekissa.

Alakoulun sarjan voittaja Maija Kuusisto oli ikuistanut värikylläiseen työhönsä Harjunlahden uimarannan kansallispuiston laidalta. 

– Tehtiin sinne pyöräretki koululta Leivonmäeltä, ja kuva on siltä retkeltä, Kuusisto kertoo.

Kuvataidekilpailu, Joutsan yhtenäiskoulu, Kurkiauran koulu, Joutsansalmi ry, Taideseura, Kuvataide, Taidenäyttely
Virkisty vedestä -kuvataidekilpailun palkittuja vasemmalta oikealle: Siiri Pylvänäinen, Maija Kuusisto, Miira Lahtinen, Joonas Kyröläinen, Aati Hölttä, Seela Palkeinen ja Eevi Oksanen.

Kilpailun palkitut
Alakoulu:
1. Maija Kuusisto 5lk, Kurkiauran koulu
2. Seela Palkeinen 5 lk, Joutsan yhtenäiskoulu
3. Eevi Oksanen 5 lk, Joutsan yhtenäiskoulu

Kunniamaininnat:
Helvi Kaistinen 3 lk, Kurkiauran koulu
Mimi Kaulimo 6lk, Kurkiauran koulu

Yläkoulu:
1. Mariamu Sissoho 7 lk
2. Aati Hölttä 7 lk
3. Miira Lahtinen 8lk

Kunniamaininnat:
Joonas Kyröläinen 7lk
Siiri Pylvänäinen 8 lk

Kuvataidekilpailu, Joutsan yhtenäiskoulu, Kurkiauran koulu, Joutsansalmi ry, Taideseura, Kuvataide, Taidenäyttely
Virkisty vedestä -kuvataidekilpailun palkittuja töitä nähdään enemmän syksyllä yhteisnäyttelyssä.

Ilona Savitie

Yläkuva: Maija Kuusisto voitti alakoululaisten sarjan teoksella, joka kuvaa Harjunlahden hiekkarantaa Leivonmäen kansallispuiston kyljessä. Aihe on lähtöisin koululaisten pyöräretkeltä.