Joutsan kunnanhallitus on valinnut Sateenkaaren koulun kuntayhtymän hallitukseen Keski-Suomen hallituspaikalle Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissisen ja hänen varajäsenekseen Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkisen. Päätös on kuntayhtymään osallistuvien Keski-Suomen kuntien eli Joutsan, Hankasalmen ja Konneveden neuvottelutuloksen mukainen.

Sateenkaaren koulun kuntayhtymä on perustettava uusi kuntayhtymä, joka tulee vastaamaan Pieksämäellä toimivan Sateenkaaren koulun toiminnasta ensi vuoden alusta alkaen. Oppilaitos tarjoaa esi-, perus- ja lisäopetusta vaativaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Uuteen kuntayhtymään ovat lähdössä alustavan tiedon mukaan Joutsan, Hankasalmen ja Konneveden ohella Enonkoski, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pieksämäki, Rantasalmi, Suonenjoki ja Sulkava. Kuntayhtymän hallitukseen on määrä valita alueperiaatteella viisi jäsentä sekä varajäsenet.

Tarja Kuikka