Toukosiunaus, Jalo Hakokivi, Jani Rantanen, Pelto, Viljely, Maatalous, Hartaus

Perinteikäs toukosiunaus pidettiin tiistaina Joutsan seurakunnan leirikeskuksessa eli vanhan pappilan pihamaalla Pekkasissa. Joutsan seurakuntaan osa-aikaiseksi seurakuntapastoriksi juuri saapunut Ilkka Raittila piti Pekkasten pihassa hartaushetken, ja kylvömiehenä toimi MTK:n paikallisosaston puheenjohtaja Jani Rantanen. Siunausväkeä oli paikalla lähes 50 henkilöä.

Toukosiunauksen juuret ovat Raittilan mukaan jo 300-luvulla. Niiltä ajoilta asti on tietoja kevätkylvöjen siunaamisesta, jotta tulevan kesän sato olisi hyvä. Raittila ja Rantanen totesivat yhteistuumin, että tälle kaudelle olisi erityisen tärkeää saada hyvä sato niin Suomessa kuin muuallakin.

– Ihmisen peruselinkeino kaikkialla maailmassa on syöminen. Siksi maata viljellään ja siksi ei ole yhdentekevää, millainen sato maasta saadaan, Raittila sanoi.

Ilona Savitie

Toukosiunauksen kylvön suoritti Jani Rantanen. Apumiehenä toiminut Jalo Hakokivi merkkasi kylvön reunaa sitkain-oksilla, jotta arvokas kylvövilja riittää koko palstalle eikä viljaa tule kylvettyä samaan kohtaan kahteen kertaan. Siunausväkeä paikalla oli lähes 50.

Tagged with →