Joutsalaislähtöinen Saku Karstila on voittanut nuorten ammattitaidon kokkien Suomen mestaruuden. Karstila osallistui kokkien ammattitaidon SM-kilpailuun yhdessä Lauri Tiilikaisen kanssa. Yhteensä kokkien mestaruudesta taisteli kahdeksan paria. Kaksikko opiskelee Jyväskylän ammattiopisto Gradiassa kokin ammattitutkintoa.

Taitaja2022-finaali käytiin nelipäiväisenä suurtapahtumana 16.–19.5. Porissa, jossa Suomen mestaruudet ratkottiin 44 lajissa noin 350 opiskelijan kesken. Kilpailun semifinaalit pidettiin alkuvuodesta koronatilanteen vuoksi hajautetusti kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa eri puolella Suomea.

Karstilan lisäksi Jyväskylän Gradian joukkuetta Porissa edustivat joutsalaiset Konsta Flink, Aleksi Reponen ja Viivi Reponen.

Flink ja Aleksi Reponen kilpailivat infrarakentamisessa. Kahdeksan finalistin joukossa Flink sijoittui neljänneksi, jääden pronssista vaivaiset kaksi pistettä. Viime vuonna pronssia samaisissa kisoissa voittanut Aleksi Reponen sijoittui tänä vuonna viidenneksi.

Viivi Reponen kilpaili nuorten ammattitaidon yrittäjyyden Suomen mestaruudesta yhdessä kisaparinsa Henri Sääskilahden kanssa. Yrittäjyyden finaalissa oli mukana yhteensä kahdeksan paria. Reposen ja Sääskilahden sijoitus kolmipäiväisen finaalin jälkeen oli neljäs.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Saku Karstila voitti nuorten kokkien ammattitaidon SM-kultaa. Kuva: Mika Stenroos, Sataedu/ Skills Finland

Viivi Reponen kilpailuparinsa Henri Sääskilahden kanssa. Kuva: Miranna Santala, Sataedu/ Skills Finland
Konsta Flink sijoittui infrarakentamisessa neljänneksi. Kuva: Annina Palonen, Sataedu/ Skills Finland
Aleksi Reponen edusti Gradiaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailuissa jo toistamiseen. Kuva: Annina Palonen, Sataedu/ Skills Finland