Joutsassa pidettävän Keski-Suomen Maanpuolustusjuhlan lopullinen päivämäärä on viimeinkin lyöty lukkoon. Erinäisten päällekkäisyyksien myötä Maanpuolustusjuhlan ja Ilmasotakoulun valatilaisuus järjestetään aiemmasta tiedosta poiketen sunnuntaina 7.8. Tieto päivämäärän muutoksesta vahvistettiin tiistaina 17.5 pidetyssä suunnittelupalaverissa. Tapahtuma keskittyy urheilukentän ja koulukeskuksen ympäristöön.

Ilmasotakoulun tämän kesän saapumiserän valatilaisuuteen arvioidaan osallistuvan noin 400 varusmiestä ja kaiken kaikkiaan juhlaan odotetaan yleisöä tuhansittain. Juhla alkaa lipunnostolla ja seppeleenlaskuilla, joiden jälkeen päivä jatkuu muun muassa sotilasvakuutuksella ja sotilasvalalla. Näyttävä ohimarssi suoritetaan Savontietä ja Jousitietä pitkin. Juhla päättyy sotilassoittokunnan konserttiin.

– Puolustusvoimien edustajat olivat tyytyväisiä katselmukseen ja hommat etenevät suunnitellusti. Olen kyllä tyytyväinen juhlan suunnitteluun ja valmistautumiseen tässä kohdin. Tapahtuma ei voisi olla ajankohtaisempi juuri tällä hetkellä vallitsevan maailmantilanteen vuoksi ja onhan tämä nyt harvinaista herkkua täällä Joutsassa. Odotamme hyvin sujuvaa, osaan otoltaan erittäin runsasta ja maanpuolustushenkistä tapahtumaa, tuumaa Joutsan kunnan osalta kunnanjohtajan kanssa yhdessä järjestelyistä vastaava talous- ja hallintojohtaja Matias Penttinen.

Jonna Keihäsniemi