Joutsa kunta on alkanut lähettää tervetulopostia kuntaan muuttaville uusille asukkaille. Tervetuloposteja lähetetään tulijoille yksi taloutta kohden.

Kyse on kirjeistä, jotka sisältävät kunnanjohtajan tervehdyksen, paikkakuntaan liittyvää infoa sekä paikallisten toimijoiden palvelujen käyttöön kannustavia lahjakortteja. Kirjeiden on tarkoitus toimia tervetulotoivotuksena, olipa kyse sitten paluumuuttajasta tai Joutsaan täysin uutena tulleesta.

Varsinkin niille, joille Joutsa on ennestään vieras ja joilla ei ole paikkakuntaan sen kummempaa kosketuspintaa kuin esimerkiksi paikkakunnalla sijaitseva uusi työpaikka, voi postilaatikkoon tai -luukkuun ilmaantunut tervetuloposti olla hyvinkin mieleinen yllätys. Tarjoaahan se tietoa uudesta kotipaikkakunnasta ja lahjakorttien muodossa myös mahdollisuuden tutustua pienessä määrin siihen, mitä paikkakunnalla on tarjolla.

Kyse on kunnan taholta pienestä muistamiseleestä, mutta joskus pienelläkin eleellä voi olla iso positiivinen vaikutus.

Tagged with →