Motocrossin kilpailukausi käynnistyi Hyvinkäällä 7.–8.5. MX-liigakilpailussa. Tahto Works & Race -tiimin kuskeista kesäkauden aloitti Joutsan Moottorikerhoa edustava Tommi Nyberg.

Motocrossin kilpailut jaetaan MX-liigakilpailuihin (7 kappaletta) ja SM-kilpailuihin (6 kpl). MX-liigakilpailuissa kilpailijat jaetaan tason ja osallistujamäärän mukaan A-E- luokkiin siten, että A-luokassa pidetään kovinta vauhtia. Nyberg ajoi C-luokassa, jossa oli mukana 44 kuljettajaa.

Aika-ajon jälkeen Nyberin sijoitus oli 22. Vaihto moottorikelkasta crossipyörään tuntui haastavalta, kun siirtymää kulkupelistä toiseen oli vain viikko. Pyörä kaipasi myös muutoksia keulan säätöihin, joilla pyrittiin hakemaan parempaa ajotuntumaa kilpailueriin.

Kilpailueriä ajettiin kaksi ja pyörään tehdyt säädöt helpottivat ajoa. Ensimmäisessä lähdössä Nyberg ajautui heti sumppuun, jonka myötä matka jatkui viimeisten joukossa. Erä oli kuitenkin nousujohteinen ja sijoitus 23. Toisessa lähdössä Nyberg sai onnistuneen startin, mutta ensimmäisen kierroksen puolivälissä hän ei ehtinyt reagoida edellä ajavan kaatumiseen, jonka vuoksi ajo jatkui jälleen joukon hännillä. Nyberille toisessa erässä sijoitus 24.

Kuljettajat saavat molemmista kilpailueristä pisteitä sijoituksien mukaan ja yhteistulos määrittelee lopullisen sijan. Nyberin lopullinen sijoitus C-luokassa oli 24.

Jonna Keihäsniemi

Tommi Nyberg avasi motocrossikautensa viime viikonloppuna Hyvinkäällä. Kuva: Sanni Nyberg.

Tagged with →