Taiteen edistämiskeskus (Taike) on myöntänyt korona-apurahoja kuudelle joutsalaiselle taiteen parissa tai muuten luovalla alalla työskentelevälle. Taiteilijoille sekä kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille tarkoitetun 4.600 euron apurahan saivat kuvataiteen tekemiseen Virpi Lehto ja Benjamin James Phillips, musiikin tekemiseen Joni Judén, Atte Kivimäki, Jani Partinen ja Henna Raita.

Taiteen edistämiskeskus jakoi viimeisimmässä haussaan korona-apurahoja kaikkiaan 30,4 miljoonan verran ja muita avustuksia 3,6 miljoonan verran. Tukea kohdennettiin taiteilijoille sekä taiteen, kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille eri tuotantoportaissa. Apurahan tai avustuksen sai 7.215 hakijaa.

Taiteen edistämiskeskus on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto, jonka yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille.

Tarja Kuikka

Tagged with →