Runneltu Joutsan Seutu Joutsa musiikki

Joutsalaisjuurinen yhtye Runneltu julkaisi uuden Laskeuma -EP:n toukokuun alussa. Metallimusiikkiin ja hardcore punkiin pohjaava Runneltu on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja kolme EP-levyä. Nyt suoratoistopalveluissa julkaistu EP sisältää kuusi kappaletta. Levytys tehtiin Studio Watercastlessa Punkalaitumella keväällä 2022.

Yhtyeen kokoonpano on tätä nykyä Tuomas Hämäläinen (rummut), Vesa Pitkänen (basso, taustalaulu), Janne Räsänen (laulu) ja Sami Tommola (kitara, taustalaulu). Räsänen on yhtyeen uusin tulokas, hän lähti laulajana mukaan Runneltuun vuonna 2019. Vaikka osa bändistä asuu muualla Suomessa, bändi kokoontuu säännöllisesti Joutsaan harjoittelemaan.

– Tämä on bändin ensimmäinen julkaisu, jossa olen mukana. Alkuun laulajan pesti hirvitti, sillä en ole aiemmin laulanut huutamalla. Jälkeenpäin olen kiitellyt, että onneksi jätkät pakottivat minut tähän. Homma on lähtenyt rullaamaan paremmin kuin uskalsin toivoa. Voimme olla ylpeitä Laskeuma-julkaisusta, Räsänen sanoo.

Runnellun uudella EP:llä on useitakin aiheita, mutta yhdistävänä tekijänä kaikissa kappaleissa on tuho.

– Muutama kappale tuntuu valitettavasti nyt vielä ajankohtaisemmalta kuin muutama vuosi sitten, kun biisejä tehtiin. Meille on ollut aina tärkeää, että sanoituksissa on jotakin ideaa. Musiikin kautta voi käsitellä vaikeitakin kysymyksiä. Jännä juttu, että musiikki antaa kuitenkin positiivista voimaa, vaikka olisikin rankkaa tai synkkää, yhtyeestä todetaan.

Ilona Savitie

Runneltu EP Laskeuma Musiikki Joutsa Bändi punk metalli
Joutsalaisjuurinen metalli- ja hard core punk -musiikkiin pohjaava yhtye Runneltu julkaisi uuden Laskeuma -EP:n toukokuun alussa.

Tagged with →