Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteispanoksena vietettiin viime viikolla Keski-Suomen korkeakouluviikkoa toista kertaa. Viikon ideana oli, että mukaan ilmoittautuneet lukiolaiset pääsevät kokeilemaan korkeakoulussa opiskelua verkko-opintoina ja saavat samalla mahdollisuuden tutustua itseään kiinnostavaan alaan.

Teemaviikon aikana suoritetut opinnot eivät suinkaan jääneet vain kokeiluiksi, vaan ne luetaan hyväksi sekä lukio-opintoihin että kyseisen korkeakoulun opintoihin.

Keski-Suomen lukioista mukana oli yli 1.000 opiskelijaa 12 eri lukiosta, mukana ensimmäistä kertaa myös Joutsan lukio.

Korkeakoulut tarjosivat lukiolaisille laajan valikoiman erilaisia tutustumiskursseja. Joutsan lukiolaiset kiinnostuivat monista eri kursseista ja lukiolla opiskeltiin useampaa eri kokonaisuutta viikon aikana. Jyväskylän yliopiston johdatus liikunta- ja terveystieteisiin- kurssille osallistui kuusi Joutsan lukion opiskelijaa ja Haluatko kauppatieteilijäksi-kurssin kävi kolme innokasta. Puolestaan JAMKin johdanto sosiaali- ja terveysalan kurssilla oli mukana viisi opiskelijaa. JAMKin peliaudiokurssi oli suosituin, siihen osallistui peräti seitsemän opiskelijaa.

Muita Joutsan lukiolaisten valitsemia kursseja olivat muun muassa kvanttimekaniikka, seksuaaliterveys, kulttuurituottaja sekä 3D-tulostaminen ja sen tulevaisuus.

– Meidän tavoitteenamme oli tarjota samalla myös yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä ja se mielestäni saavutettiin hyvin. Opiskelijat pystyivät poikkitieteellisesti pohtimaan yhdessä ja etäluentojen välissä tauot oli mahdollisuus viettää esimerkiksi biljardia tai pingistä pelaten. Lukiolaisten palautteissa nostettiin hyviksi puoliksi vaihtelu, monipuolisuus sekä itsenäisyys, summasi lukion opinto-ohjaaja Sanna Pienmäki korkeakouluviikon jälkeisiä tunnelmia.

Jonna Keihäsniemi

Joutsan lukiolaiset pääsivät edellisellä viikolla tutustumaan korkeakouluopiskeluun. Keski-Suomen korkeakouluviikolla opiskeltiin muun muussa kulttuurituottamisen sekä peliaudion verkkokursseilla.