Joutsan taidekoulu

Parikymmentä nuorta taiteilijaa ovat tuoneet töitään esille Joutsan taidekoulun kevätnäyttelyyn Joutsan kirjastoon. Jäniksen loikka -näyttelyssä on piirroksia ja maalauksia, keramiikkaa ja monia muita tekniikoita hyödyntävää taidetta.

Hyväntuulisen näyttelyn tekijät ovat Puulan seutuopiston taidekoululaisia. Kolmessa eri ryhmässä on kuluneen lukuvuoden aikana käynyt 6–11-vuotiaita, ja heitä käy taidekoulun tunneilla Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan alueelta.

– Tänä lukuvuonna oppilaita on ollut ennätysmäärä aiempiin vuosiin verrattuna, Virpi Lehto sanoo.

Lehto toimii yhtenä taidekoulun opettajista.

Taidekoulun lukuvuosi päättyy nyt toukokuussa, seuraava lukukausi starttaa syyskuussa. Taidekouluun voi ilmoittautua Puulan seutuopiston kautta.

Kevätnäyttely on esillä Joutsan kirjastossa 28. toukokuuta asti. Teokset lähtevät näyttelyn jälkeen taiteilijoiden koteihin. Jos taidetta haluaisi näyttelystä ostaa, asiassa on käännyttävä suoraan taiteilijoiden puoleen.

Ilona Savitie