Moottorikelkkailun snowcross-kausi viimeisteltiin kaksipäiväisenä kilpailuna Paljakassa 30.4.–1.5. Tahto Works & Race -tiimin kuljettajista lähtöviivalla olivat Joutsan Moottorikerhoa edustavat Eemil ja Tommi Nyberg.

Tommi ajoi kilpaa molempina päivinä hyvällä ajovireellä snowcrossin kilpailutauosta huolimatta. Lauantaina Harraste-luokan molemmista karsintaeristä voitto ja myös finaalissa Tommi ohitti ykkösenä maaliviivan. Sunnuntaina Sport -luokassa li luvassa kovempaa vääntöä ja karsintaerät ajettiin kahdessa ryhmässä. Karsintaerissä Tommin sijoitukset olivat 4. ja 3., mikä oikeutti suoraan finaalipaikkaan. Tommin kokonaissijoitus oli karsintojen jälkeen seitsemäs ja finaaliin pääsi 15 kilpailijaa. Finaalissa Tommi ylitti maaliviivan viidentenä, ollen tyytyväinen suoritukseensa.

Tiimin nuorin kuljettaja, 6-vuotias Eemil, aloitti oman kilpailu-uransa pienimmässä Micro Junior-luokassa. Kilpailemisen voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää seitsemän vuotta ja samassa sarjassa kilpailevat 7–9-vuotiaat tytöt ja pojat. Ensimmäisessä kilpailussa Eemilillä oli havaittavissa lähtöjännitystä, kun samaan aikaan viivalla oli parikymmentä pikkukuskia. Karsintaerissä Eemilin sijoitukset olivat 14. ja 16. Finaalissa vauhtia löytyi lisää ja Eemil sijoittui upeasti sijalle 11.

Jonna Keihäsniemi

Eemil ja Tommi Nyberg.