Joutsan sairaala muutti 20.4.2022 uusiin Sakuko-yksikön remontoituihin tiloihin. Muuttopäivään oli varauduttu jo etukäteen varaamalla normaalia enemmän henkilöstöresurssia.

– Muutto sujui jouhevasti, muuttoon liittyvät vastuutehtävät oli etukäteen hyvin suunniteltu ja jaettu muuttopäivänä töissä olevien hoitajien kesken. Potilaat siirtyivät lounaan jälkeen uusiin tiloihin, kertoi osastonhoitaja Johanna Romppainen Keski-Suomen seututerveyskeskuksesta.

Potilailta tulleiden palautteiden perusteella uudet tilat koetaan siisteiksi ja hyvännäköisiksi.

– Uusien tilojen värimaailma on onnistunut ja ruokailuoleskelutila on valoisa. Lisäksi luontoaiheinen seinätapetti tuo tilaan viihtyisyyttä ja lämpöä. Osa potilaista kokee potilashuoneet yhtä hienoiksi kuin hotellihuoneet, sanoo Romppainen.

Muuttopäivänä sairaansijoista oli noin puolet täytetty. Muuttoa seuraavana päivänä potilaita otettiin taas normaalisti sairaalaan.

Sakukossa on säännöllisessä käytössä 15 sairaansijaa. Potilaspaikkoja uusiin tiloihin on rakennettu yhteensä 17. Lisäpaikkoja otetaan tarvittaessa käyttöön esimerkiksi silloin, kun kotona oleva saattohoitopotilas tarvitsee äkillisesti sairaalapaikan.

Janne Airaksinen

Kuva JS Arkisto: Jonna Keihäsniemi

Osa potilaista kokee uudet potilashuoneet yhtä hienoiksi kuin hotellihuoneet, kerrotaan Joutsan Sakuko-osastolta. Ykäkuvassa potilashuoneiden hillittyä värimaailmaa ja sisustusta.

Tagged with →