Jäälle unohtuneet pilkkivarusteet poikivat viime perjantai-iltana useita pelastuslaitoksen yksikköjä liikkeelle laittaneen hälytyksen Tulisaarentiellä Joutsassa. Naapuri oli nähnyt jäällä pilkkivarusteet, ja kun pilkkijää ei näkynyt, hän epäili tämän joutuneen veden varaan ja soitti hätäkeskukseen. Paikalle lähettiin useita pelastuslaitoksen yksikköjä Keski-Suomesta ja Etelä-Savosta. Osa yksiköistä kuitenkin peruttiin matkalla, ja vain kaksi yksikköä kävi kohteessa.

Kukaan ei lopulta ollut joutunut veden varaan, vaan pilkkijä oli unohtanut varusteensa jäälle pois lähtiessään. Pelastuslaitoksen henkilökunta kävi tapauksen seurauksena ohjeistamassa pilkkivarusteiden omistajaa siitä, ettei varusteita saa jättää vartioimatta, sillä muuten saattaa olla mahdollisuus vastaaviin erehdyksiin.

Oheinen uutinen on julkaistu tänään myös paperisessa Joutsan Seudussa. Paperilehden uutisessa mainittu tapahtuma-ajankohta on virheellinen. Tapaus ei sattunut lauantaina vaan perjantaina.

Tagged with →