Hiihtokeskus Purnun tämän kauden viimeinen täysi viikko laskettiin pääsiäisenä. Kausi avattiin joulukuun 11.päivä ja hyvä lumitilanne sekä hienot säät mahdollistivat pitkän ja antoisan laskukauden eri tasoisille liikkujille niin rinteessä, pulkkamäessä kuin laduilla.

– Kyllä kuluneeseen kauteen voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Myynnillisesti kausi oli samalla tasolla kuin edellinen, mutta erityisen iloisia ollaan siitä, että erityisesti seutukunnan vapaa-ajan asukkaat ovat löytäneet Purnun ja sen tunnelman. Talvi on ollut hyvä, rinteet ovat olleet mainiossa kunnossa ja asiakkaat ovat tykänneet, summaa Purnun toimitusjohtaja Timo Olkkonen.

Vaikka pääsiäinen ajoittui tänä vuonna pitkälle huhtikuun puoleenväliin, päästiin runsaalla lumella viettämään kauden yhtä sesonkiviikonloppua.

– Olemme erilainen ja persoonallinen keskus, joka toteuttaa omalla mittakaavallaan itselle sopivia tapahtumia. Pienenä keskuksena taivumme erilaisiin tapahtumiin, joista hyviä esimerkkejä ovat pääsiäisen munajahti sekä vesiallaslasku. Näistä on alkanut syntyä jo perinteitä, joita asiakkaat osaavat odottaa, toteaa Olkkonen.

Kausi on jo periaatteessa päätetty, mutta hissejä aiotaan vielä muutama viikonloppu pyörittää. Kenties tänä vuonna päästään tekemään jonkinlaista historiaa, sillä kelien salliessa rinteet aiotaan pitää auki vappuna.

– Kun lunta kerran on vielä hyvin ja laskijoilla selvästi intoa, totta kai halutaan pitää keskus auki. En muista, milloin olisi saatu aiemmin kautta jatkettua aivan toukokuulle asti. Iso kiitos kuuluu kävijöille ja tekijöille, ilman teitä jokaista ei tästä kaudesta olisi tullut näin onnistunutta, tuumaa Olkkonen.

Tulevaakin on jo pohdittu; paikkojen kunnostamista, vuokravälineiden uusimista sekä latureitin mahdollista pidentämistä. Mutta nämä ovat vielä suunnittelun ja ideoinnin asteella, ennen sitä nautitaan kuitenkin vielä tämän kevään viimeisistä laskuista.

Jonna Keihäsniemi

Hyvä lumitilanne sekä hienot kelit mahdollistivat pitkän laskukauden Purnussa.

Tagged with →