Osana kiitollisuuden teemaviikkoa Joutsan yhtenäiskoululla juhlistettiin kouluruokadiplomia, joka suoritettiin keittiön ja koulun yhteistyönä viime vuoden lopulla. Diplomi myönnettiin nyt toistamiseen, sillä ensimmäisen kerran kouluruokadiplomi on Joutsan koululle myönnetty vuonna 2018.

Oppilaskunnan toiveesta lounaalla tarjoiltiin varsinaisen ruuan lisukkeena patonkia sekä jälkkäriksi hedelmäsalaattia.

Kouluruokadiplomi on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti sekä ekologisesti kestävän kouluruokailun ansiokkaasta edistämisestä. Myönnetty diplomi on osoitus siitä, että koulussa kiinnitetään huomiota ja noudatetaan kouluruokailulle asetettuja ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteita.

Diplomin tavoitteena on kohottaa arvostusta kouluruokailuun sekä nostattaa sitä näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa.

Kouluruokadiplomi on voimassa kolme vuotta sen suorittamisesta ja sen myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Keski-Suomessa ainoastaan kahdeksalla muulla koululla on voimassa oleva kouluruokadiplomi Joutsan koulun lisäksi.

Jonna Keihäsniemi

Yhtenäiskoulun ruokalan seinää koristaa viime marraskuussa yhteistyössä suoritettu kouluruokadiplomi.