Joutsan yhtenäiskoulussa vietettiin tällä viikolla kiitollisuusviikkoa oppilashuoltoryhmän organisoimana. Viikko käynnistyi aamunavauksella auditoriossa, johon ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen kokoontuivat yhteen ensin eskarit ja alakoulu opettajineen sekä ohjaajineen ja myöhemmin yläkoulu.

Teemaviikkoon oli sisällytetty monipuolisia toimintoja. Alakerran aulan seinälle rakentui kiitollisuuden puu, jonka lehdille jokainen oppilas kirjoitti yhden asian, josta on kiitollinen. Lisäksi oppilaita sekä henkilökuntaa kannustettiin ottamaan viikon aikana kännykällä kuva kiitollisuuteen liittyen. Näistä koostettu kuvakollaasi esitettiin kaikille viikon päätteeksi.

Kiitollisuuden puu jää paikoilleen myös kiitollisuusviikon jälkeen muistuttamaan ohikulkijoita asioista, joista oppilaat ovat kiitollisia.

Koko viikon oppilaat kirjoittelivat kiitollisuuspäiväkirjaan muutamia asioita joka päivä, mistä he olivat kiitollisia juuri kyseisenä päivänä. Kiitollisuuspäiväkirjaa oli myös lupa kuvittaa halutessaan. Loppuviikolla jokainen oppilas kirjoitti kiitollisuuskirjeen haluamalleen henkilölle ja kirjeet ohjeistettiin toimittamaan perille asti.

Viikolla haluttiin nostaa esille sitä, kuinka meistä jokainen voi olla kiitollisia erilaisista asioista. Kiitollisuuden harjoittelu tarkoittaa elämässä olevien hyvien asioiden tunnistamista, jotka voivat olla pieniä tai suuria. Kaiken kaikkiaan kiitollisuus lisää hyvää mieltä ja omalta osaltaan ylläpitää ja edistää hyvinvointia. Lisäksi viikolla haluttiin muistuttaa, että kiitollisuuden huomaaminen arjessa on harjoiteltavissa oleva taito.

Teemaviikon päätteeksi oppilaat pääsivät katsomaan elokuvan ja henkilökunta naurujoogaan.

Kiitollisuusviikolla ruokalan tuolien selkämyksiin kiinnitettiin erilaisia tekstejä, kuten ”tässä istuu sinnikäs tyyppi” ja ”tässä istuu kaikkien kaveri”. Näistä oppilailla oli mahdollisuus valita se, mikä tuntui itselleen sopivimmalle.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Alakerran aulaan rakentui viikon aikana kiitollisuuspuu, jonka lehdille oppilaat olivat kirjoittaneet asioita, joista ovat kiitollisia.