Joutsalainen Heli Kuurne on sijoittunut Leivonmäen kansallispuistossa ottamallaan valokuvalla kolmanneksi Keski-Suomen paras luontokohde -valokuvakilpailussa. Keski-Suomen liiton, Keskisuomalaisen ja YLE Jyväskylän järjestämään kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on Keski-Suomen luontokohde. Kisaan osallistui kaksisataa kuvaa, joista tuomaristo valitsi finaaliin kymmenen, ja näistä yleisö sai äänestää suosikkiaan.

Heli Kuurne on valokuvannut jo vuosien ajan, ja hänen kuviaan on nähty esimerkiksi Joutsan Nuorisoseuran aikanaan varainkeruumielessä myymissä magneeteissa. Kuurnetta kiinnostaa luonnon kuvaaminen ja erityisesti maisemat.

– Ne ovat se minun juttuni. Ja minä melkein siinä jo rajaan ottaessani ne kuvat, etten sitten enää ota niistä mitään pois. Tai jos joutuu ottamaan, niin se ei ole sitten enää sama kuva, hän sanoo.

Kuurne on myös pyrkinyt kuvaamaan Joutsassa esimerkiksi vanhoja, poispurettavia rakennuksia. Hän myös haluaisi taltioida isojen hakkuiden edellä alueen teitä ja metsiä, menetetäänhän ne hakkuissa pitkäksi aikaa. Hakkuita hän ei sinänsä vastusta, mutta ajattelee niiden muuttavan maisemaa niin paljon.

Kisakuvaansa Kuurne ikuisti ensilumen aikaan maiseman Kirveslammelta. Juuri Kirveslammen reitti on hänelle Leivonmäen kansallispuistossa erityisesti mieleen, sillä se on hänen mielestään helppo reitti saavuttaa ja poiketa. Niin kansallispuistossa kuin muuallakin Kuurne kuvaa hyvin pitkälti omaksi iloksi.

– Tokihan sitten jos joku kuva jotain muutakin ilahduttaa, niin sehän on aina sitten plussaa, hän sanoo.

Tarja Kuikka

Yllä Heli Kuurneen kisakuva, joka on ikuistettu ensilumen aikaan Leivonmäen kansallispuistossa Kirveslammen reitillä.

Tagged with →