Keski-Suomen Leader-ryhmiin kuuluva Leader Maaseutukehitys on myöntänyt maaseuturahastosta ensimmäisellä vuosineljänneksellä yritys- ja hankerahoitusta yhteensä neljälle Joutsan seutukunnan toimijalle.

Yritysrahoitusta myönnettiin joutsalaiselle TRT Konepaja Oy:lle laiteinvestointiin noin 5.200 euroa. Hankerahoitusta saivat joutsalainen Haihatuksen Henki ry ja Heikki Jaatisen kulttuurisäätiö sr sekä luhankalainen metsästysseura Sarvan Erä ry.

Haihatuksen Hengelle myönnetty rahoitus on runsaat 42.000 euroa ja sen käyttökohde on Taidelaitos Haihatuksen Kineettisen taiteen taloa koskeva hanke. Hankkeella pyritään kehittämään, laajentamaan ja monipuolistamaan Haihatuksen toimintaa luomalla Joutsan kirkonkylällä sijaitsevaan, pitkään tyhjillään olleeseen erillistaloon uudenlainen kulttuurimatkailukohde, johon tulee monitaiteellinen kineettisen taiteen kesänäyttely.

Heikki Jaatisen kulttuurisäätiölle myönnettiin noin 26.800 euroa Korpelan tilalla vuonna 1937 tapahtuneen traagisen veneonnettomuuden dokumentointiin. Hankkeessa on tarkoitus tehdä onnettomuudesta kertova videokooste sekä nostaa Jääsjärven syvyyksistä onnettomuusvene ja mahdollisesti myös uhrien jäännökset. Samalla kootaan pysyvä näyttely mahdollisista löydöksistä sekä videokoosteen katselupaikka.

Sarvan Erälle myönnetty hankerahoitus on suuruudeltaan 42.000 euroa. Hankerahalla seura aikoo remontoida lahtivajan käytännöllisempään ja tämän päivän hygieniavaatimuksia vastaavaan kuntoon. Kunnostus- ja muutostöillä on tarkoitus parantaa turvallisuutta, lihojen hygieenistä käsittelyä ja säilyttämistä sekä edistää metsästysharrastusta.

Tarja Kuikka

Tagged with →