Joutsan kunta ei aio ostaa Suur-Savon Sähkö Oy:n osakkeita Pertunmaan tai Toivakan kunnilta. Pertunmaan kunta on tarjonnut Suur-Savon Sähkölle ja sen omistajakunnille sekä Suur-Savon Energiasäätiölle myyntiin 700 kappaletta Suur-Savon Sähkön osakkeistaan, vähimmäishintaan 7000 euroa per osake.

Osakkeet myydään tahoista eniten tarjoavalle, tai jos mikään tahoista ei ilmoita ostohalukkuudestaan määräaikaan mennessä, käynnistetään osakkeiden avoin myynti kaikille sähköyhtiöomaisuudesta kiinnostuneille.

Toivakan kunta on puolestaan myymässä Huutokaupat.comissa kymmentä Suur-Savon Sähkön osaketta, lähtöhintana 8.000 euroa per osake.

Suur-Savon Sähkön omistajakuntana myös Joutsalla on lunastusoikeus yhtiön osakkeisiin osakekauppojen yhteydessä. Maanantaina kokoontunut Joutsan kunnanhallitus kuitenkin päätti, ettei kunta ryhdy osakekauppoihin Pertunmaan tai Toivakan kanssa.

Tarja Kuikka