Tänä kesänä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Joutsan Joutopäiviä vietetään jo 50. kerran. Juhlavuoden kunniaksi perinteikkäiden kyläfestivaalien teemana toimivat perinteet ja nostalgia.

50 vuoden aikana monesta Joutopäivän ohjelmanumerosta on ehtinyt syntyä oma perinne, näistä esimerkkinä mainittakoon Joutohölkkä ja iltajuhla Talomuseolla. Myös kädentaidot sekä sahti lukeutuvat Joutsan perinteisiin. Joutopäivien juhlavuotena nämä kaikki halutaan koota yhteen ja tarjota niin joutsalaisille kuin muualta tuleville yhteinen ja mieluinen kyläjuhla muutamien välivuosien jälkeen.

Joutopäivien markkinatori pystytetään Uimalaan ja markkinalavalla on luvassa nähtävää ja kuultavaa läpi viikonlopun. Jo aiemmin mainittu Joutohölkkä juostaan lauantai-iltapäivänä ja Joutopäiväseminaarissa pääsee aikamatkalle menneiden vuosien Joutopäiville. Lastenjuhla sekä perinnenäytökset kuuluvat myös lauantain ohjelmaan. Lauantai-illaksi on tarjolla monipuolinen kattaus muun muassa musiikkia ja perinnenäytöksiä Talomuseon tunnelmallisessa pihapiirissä.

Taidetta on tarjolla niin Haihatuksessa sekä sen uudessa Kineettisen taiteen talossa kuin Taideseuran näyttelyssä. Musiikki-iloittelua on luvassa jokaiselle illalle; torstaina Suonteen Soitto Café Meijerinliiterissä, perjantaina JP-Musaklubi Huttulassa, lauantaina ilta Talomuseolla ja sunnuntaina Musasunnuntai Haihatuksessa.

Joutopäivien ohjelma tulee vielä täydentymään ja artistijulkistukset tehdään lähiaikoina.

Jonna Keihäsniemi

Perinteinen markkinatori tulee tänä vuonna Uimalaan markkinalavoineen.