Luhangassa päästään kesällä livemusiikin makuun, kun Ravintola Reeti käynnistää kolmannen keikkakesänsä. Keikat aloittaa yrittäjä Jarno Ankermanin ja hänen tyttärensä Sanna Halmeen mukaan toukokuun lopulla Enkelit-duo eli Jussi ja Valtteri Aaltonen. Kesäkuussa esiintyjinä ovat Marita Taavitsainen, Faija sekä juhannuspäivänä Rokkikone. Rokkikonetta on kuultu Luhangassa aiempinakin juhannuksina.

– Yksi bändin jäsenistä on kesäluhankalainen, Ankerman kertoo esimerkkinä bändin juhannusvierailujen taustoista.

Heinäkuussa Reetissä esiintyvät Mikko Mäkeläinen, Janne Tulkki, Meiju Suvas ja Tony Montana. Viimeksi mainitun kanssa samana päivänä Lahden venekerholaiset tulevat Luhankaan regatan merkeissä.

Ankermanin toiveena on, että Jyväskylä-Luhanka -höyrylaivaristeily voitaisiin järjestää tänäkin kesänä. Ristelyn viime vuonna järjestänyt varustamo on jo ilmaissut kiinnostuksensa asiaan, ja vesille lähdetään 16.7., jos lähtijöitä löytyy riittävästi. Viime risteilyn markkinointiin osallistunut Ankerman uskoo, että löytyy.

– Viime kesänä se oli loppuun myyty molempiin suuntiin. Ja koronatilanteen vuoksi ihmisiä jäi pois.

Elokuussa Reetissä on Pojun keikka ja kesän päättävät venetsialaiset. Viime kesä oli Reetissä Ankermanin ja Halmeen mukaan hyvä, keikat myytiin pääsääntöisesti loppuun. Tästäkin kesästä odotetaan hyvää, varsinkin kun asiakaspaikkojen määrää on tarkoitus nostaa terassilaajennuksella 150:een.

– Toivottavasti nyt ainakaan korona ei tulisi sotkemaan, sanoo Halme.

– Ja toivottavasti Venäjän ja Ukrainan tilanne rauhoittuisi, että se laskisi myös bensanhintoja. Ihmiset liikkuisivat ja olisivat vesillä, jatkaa Ankerman.

Tarja Kuikka

Kuvassa Sanna Halme ja Jarno Ankerman

Tagged with →