Moottorikelkkaenduron viimeinen SM-osakilpailu Salla Race ajettiin 2.4.2022. Tahto Works & Race -tiimin kuljettajista kilpailuun osallistuivat Joutsan Seudun Lumikissojen Juho Tonteri sekä Sysmän Moottorikelkkailijoiden Simo Tonteri ja Ville Nieminen. Yhden päivän kilpailu sisälsi kaksi erikoiskoetta ja matkaa siirtymineen kertyi noin 140 kilometriä.

Vauhti oli jokaisella enduromiehellä omassa luokassaan odotetun kovaa. Juho (harraste A) ja Ville (harraste B) kellottivat EK1:lle pohja-ajat, Simon (harraste B) ollessa kolmanneksi nopein. Juhon kilpailu päättyi valitettavaan ulosajoon, Ville selviytyi maaliin kuudentena ja se oikeutti kilpailun 4.sijaan.  Simo päästeli maaliin ehjällä ajolla ja EK2:n kolmas sija varmisti koko kilpailun kolmannen sijan.

Salla Race päätti moottorikelkkaenduron ja -sprintin kilpailukauden. Näiden lajien osalta Tahto Works & Race tiimin kuljettajat menestyivät upeasti kauden ollessa jokaisen kuljettajan ensimmäinen. Juho Tonteri sijoittui Sprint Cupin kokonaiskilpailussa harrasteluokan kolmanneksi ja Enduro Cupin harraste A- luokan toiseksi samalla varmistaen nousun Semi Pro-luokkaan. Enduro Cupin harraste B-luokassa Ville Nieminen vei voiton ja Simo Tonteri sijoittui toiseksi, joten molemmille nousu harraste A- luokkaan.

Jonna Keihäsniemi

Juho Tonteri (vas.), Ville Nieminen ja Simo Tonteri edustivat Tahto Works & Race- tiimiä viime viikonloppuna Sallassa moottorikelkkaenduron viimeisessä osakilpailussa.

Tagged with →