JoSePa kohtasi kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Futsal-liigassa Kampuksen Dynamon Jyväskylästä. Tasaisesta ensimmäisestä jaksosta huolimatta vieraat veivät toisen jakson rynnistyksellään kaikki pisteet mukanaan Jyväskylään. Ottelu päättyi 1–6 (1–1).

Sairastupa otti viikolla omansa ja vei valmennuskaksikon ja muutaman pelaajan arestiin, eikä se tietenkään JoSePan urakkaa yhtään helpottanut. Valmistautumisesta tämän viikon peliin ei edellä mainitusta syystä voinut juuri puhua. Siihen nähden Ensimmäinen jakso oli kaiken kaikkiaan varsin hyvä JoSePalta.

Peli oli tasainen, toki KaDy loi selkeästi enemmän maalipaikkoja. Ottelun avausmaalin teki kuitenkin JoSePa nätistä vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi Benno Hanslian vei kotijoukkueen 1–0 johtoon. Taiteilijanimeä Bob totteleva KaDyn pelaaja tasoitti kuitenkin kolmen minuutin kuluttua. Loppujakso oli suht tasaista vääntöä. JoSePallakin oli omat paikkansa mennä vaikka johtoon.

Toinen jakso alkoi mahdollisimman huonosti; KaDyn poikittaissyöttö meni omasta pelaajasta JoSePan maaliin. Reilu minuutti tästä KaDy johti jo 3–1. Jakson alkupuolella kotijoukkueen pelinrakentelusta ei tahtonut tulla mitään, KaDyn oikea-aikainen prässi tukahdutti JoSePan sommitelmat.

Jakson loppupuolella JoSePakin alkoi päästä paikoille, mutta ottelun voittajasta ei oikeastaan ollut enää epäselvyyttä. KaDy teki komeita osumia, lisäksi tolpat pelastivat Niko Rantasen kotijoukkueen maalilla puolen tusinaa kertaa. Takaiskuista huolimatta Rantanen oli JoSePan paras pelaaja. Komeita torjuntoja tuli 19 kappaletta.

JoSePa pelasi omassa päässä periaatteessa ihan hyvän pelin. Helppoja virheitä ei tullut, mutta vastus oli sen verran laadukas, että KaDy loi tarvitsemansa tekopaikat väkisin. Kotijoukkueen olisi tarvinnut onnistua omista paikoista huomattavasti kovemmalla prosentilla haaveillakseen edes tasuripisteistä. Koko JoSePan pelaava kahdeksikko ansaitsee kiitokset myös pelirohkeudesta. Palloa uskallettiin pitää ja syötellä myös ahtaissa paikoissa, roiskimaan ei lähdetty.

Tappiosta huolimatta panosta riittää vielä viimeiseen kotipeliin viikon päästä. Voitolla JoSePa jatkaa todennäköisesti putoamiskarsintaan ykkösdivarin kakkosen kanssa.

Mikko Paappanen /JoSePa: Tähän peliin ei tosiaan päästy valmistautumaan oikein millään tavalla.  Eka jakso pelattiin hyvin, ei tehty virheitä. Toisella jaksolla KaDy nosti kierroksia ja ehkä se tasoero joku tuollainen on, silloin kun KaDy pelaa hyvin. Viimeiseen peliin jää vielä ihan kunnon panokset. Tosin edes karsinta ei ole täysin omissa käsissä, AU voi JoSePan pudottaa omalla voitollaan.

Petri Hentinen

Kuva: Tanja Hentinen

Tagged with →