Tuulinen sää sotki nuotanvetosuunnitelmat lauantaina Suonteen Karttuulahdella, jossa nuottaa oli määrä vetää näytösluonteisesti. Kyse on pitkät perinteet omaavasta tapahtumasta, joka on koonnut seudun vakituisia asukkaita ja vapaa-ajan asukkaita yhteen seuraamaan nuotanvetoa ja nauttimaan sen ohessa muikkuryöppää ja muita herkkuja.

Tuuli oli kuitenkin lauantaina Suonteella sen verran navakka, että se jätti alleen nuotanvetoon käytettävän, jään alla kulkevan uittokoneen äänen, eikä nuotan laskeminen onnistunut.

– Niin kova tuuli on, että ei kuule uittokonetta. Pitäisi äänen perusteella kulkea sen kanssa, niin ei kuule, harmitteli Anssi Saari, joka järjesti tapahtuman yhdessä Joutsan itäisen maa- ja kotitalousseura ry:n kanssa.

Vaikka nuotanvedosta jouduttiin luopumaan, muikkuryöppää ja muita herkkuja oli silti tarjolla, ja muikkukauppaakin tehtiin. Paikalla oli jo heti aamupäivällä parisenkymmentä henkeä, ja myöhemmin väkeä tuli lisää.

Saaren mukaan nuotan laskua oli tarkoitus yrittää uudelleen sunnuntaina, jos tuuli siihen mennessä tyyntyisi. Näytösluonteisesti sitä ei kuitenkaan ollut sunnuntaina enää tarkoitus tehdä, vaan näytös siirtyi jälleen vuodella eteenpäin. Parina viime vuonna tapahtuma on jäänyt koronasyistä kokonaan pitämättä.

Tarja Kuikka

Tagged with →