Moottorikelkkasprintin toiset SM-osakilpailut ajettiin 12.–13.3. Kiteellä. Tahto Works & Race -tiimiä edustivat Joutsan Seudun Lumikissojen Juho Tonteri ja Sysmän Moottorikelkkailijoiden Simo Tonteri. Sairasteluiden vuoksi tiimin kokoonpano jäi ennakkoon suunniteltua pienemmäksi. Huollosta vastasi viikonlopun ajan Jarno Nieminen.

Molemmat kuljettajat kilpailivat harrasteluokassa. Sprinttisarjan kokonaispisteissä kärkikahinoissa oleva Juho lähti jälleen hakemaan kovia tuloksia. Simon tavoitteena oli hakea ehjiä ajosuorituksia ja sitä kautta parannusta edellisviikonlopun tulokseen. Lauantaina reitti oli teknisempää ajettavaa. Juho oli jälleen hyvässä vauhdissa ja päivän sijoitus oli toinen (3. ja 2.). Simon sijoitus oli 17. (16. + 23.).

Sunnuntaina päästeltiin pitkälti kaasupohjassa reitin ollessa helpompikulkuista. Juho starttasi päivään 2.sijalla, mutta toisen kierroksen 5.sija oikeutti kokonaistuloksissa kolmanneksi. Simo ajoi molemmissa starteissa tasapainoisesti ja lopputuloksena sprinttien paras sijoitus 14. (16. +16.).

Sprinttisarja piti sisällään yhteensä neljä kilpailupäivää ja kahdeksan starttia. Kuljettajat saivat pisteitä jokaisesta startista. Sarjan kokonaistuloksissa Semi Pro -luokan kuljettaja Tommi Nybergin sijoitus oli neljällä startilla 14. Yhteensä kilpailijoita Semi Pro -luokassa oli 21. Harrasteluokan kuljettajista Juho Tonteri sijoittui upeasti sarjan kolmanneksi, ajaen kaikki kahdeksan starttia. Ville Niemisen sijoitus neljällä startilla 25 ja Simo Tonteri kahdeksalla startilla 29. Yhteensä kilpailijoita harrasteluokassa oli 44.

Endurokilpailuja on jäljellä vielä kaksi. Tulevana viikonloppuna suuntana Kemijärvi, jossa edessä kauden kovin enduro Giant.

Jonna Keihäsniemi