JoSePa lähti vieraspeliviikonloppuun Varsinais-Suomeen hakemaan täyttää kuuden pisteen pottia päävastustajiltaan. Tavoite onnistui vain puolittain. Lauantaina JoSePa tarttui oljenkorteen voittamalla AU:n Alastarolta maalein 1–2, mutta säilymistoiveille tuli lunta tupaan jo heti seuraavana päivänä, kun TPK Turusta vei kaikki kolme pinnaa maalein 7–3.

AU:ta vastaan JoSePa pelasi hyvän ottelun. Ensimmäinen jakso oli selvää JoSePan hallintaa, JoSePa meni varsin nopeasti johtoon Ossi Kivipuron maalilla mutta lisämaalit jäivät puuttumaan. Toinen jakso oli vaikeampi, ja AU:n tasoituksen jälkeen peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Neljä minuuttia ennen loppua Benno Hanslian onnistui kuitenkin maalinteossa, ja lopun reikäpaidan kestettyään JoSePalle tuli tärkeät kolme pinnaa.

Sunnuntaina oli sitten paljon vaikeampaa, TPK oli opiskellut JoSePan kuviot hyvin ja pelasi viisaasti alusta saakka. JoSePa oli koko ajan maalin pari perässä, eikä vapauttavaa tasuria tai johtomaalia saatu missään vaiheessa. Yritystä riitti, mutta vanha perisynti, helpot virheet nostivat taas päätään. JoSePan kapea rinki ei lisäksi tahdo kestää kahta peräkkäistä peliä kovin hyvin.

JoSePalla on jäljellä runkosarjaa vielä kahden ottelun verran. Kuva: Riku Keihäsniemi

Tappio tarkoitti sitä, että kahdelle viimeiselle kotipelille jää kohtuullisen kovat panokset. Kaikki on vielä omissa jaloissa, kahdella voitolla pitäisi olla kuivilla. Vastus vaan on aika kova. Runkosarjan kakkospaikkaa tavoittelevalta KaDyltä pitäisi ottaa ensi lauantaina ensimmäisen pinnat ikinä, ja seuraavana viikonloppuna saisi kaatua viimeisiä playoff-paikkoja kärkkyvä Liikunnan Riemu.

Mikko Paappanen JoSePa: – Lauantain voitto maistui pitkästä aikaa tosi makealle, mutta sunnuntain tappio kuvaa oikeastaan koko kautta. Emme voi päästää seitsemää maalia ja luulla silti voittavamme. Joudumme koko ajan touhuamaan niin kapealla ringillä, että sunnuntaina oli vähän bensakin loppu. Loppupelien pitää sitten mennä täysin putkeen, että säilymisestä voi puhua.

Petri Hentinen

JoSePa voitti lauantaina AU:n Loimaalla ja katkaisi 12 ottelun tappioputkensa. Kuva: Riku Keihäsniemi

Tagged with →