Viikonloppuna ajettu kaksipäiväinen moottoripyörien Päijänteen ympäriajo tarjosi 171 kilpailijalle haastetta. Aurinkoinen ja lämmin keli pehmensi reittiä, ja ajo-olosuhteet muuttuivat suuresti pätkillä päivän edetessä. Keväinen keli sai myös yleisöä saapumaan reittien varrelle runsaslukuisesti.

Paikallista väriä kilpailussa edusti C-sarjassa kilpaillut Joutsan Moottorikerhon Roni Sutinen. Ensimmäistä kertaa Päitsiin osallistunut Sutinen sijoittui C21-luokan viidenneksi ja C-luokkien kokonaiskilpailussa sijoitus oli 12:s.

– Oma tavoite oli ajaa kilpailu läpi. Paremmin meni kuin oletin ja kokonaisuudessaan oli myös helpompi mitä odotin. Itsellä oli helppo vain ajella, kun huoltotiimi teki hyvää työtä koko viikonlopun. Mitä pehmeämmäksi reitti kävi, sitä paremmin itsellä kulki ajo ja sijoitukset paranivat, summasi Sutinen kilpailun jälkeisiä fiiliksiä.

Tammijärveläisen Risto Heikkosen vastuupätkä sujui perinteiseen tapaan ongelmitta noin kymmenen talkoolaisen voimin. Luikanmäellä näkyi mukavasti yleisöä seuraamassa kilpailua ja tunnelma oli hyvä.

– Oli kiva nähdä muutaman vuoden tauon jälkeen yleisöä paikan päällä. Kyllä tälläkin reitillä on niitä vakiokatsojia, jotka tulevat aina uudestaan paikalle, tuumaili Heikkonen.

Kilpailijoita odottamassa omaa lähtövuoroaan RH-huollon maastopätkälle Luikanmäessä.

Kilpailijoilla oli mahdollisuus ottaa itselleen talkooporukan järjestämä yhteishuolto. Yhteishuollosta vastasi jo toistamiseen viime vuonna perustettu Joutsan Motoristit ry. Tämän vuoden kilpailussa yhteishuoltoa käytti reilut 20 kilpailijaa. Kuudella pakettiautolla huoltoa pyöritti 11 talkoomiestä.

– Homma sujui hyvin ja kaikki käyttäjät olivat tyytyväisiä. Kuskit kyselivät jo tulevasta ja aiomme jatkaa myös ensi vuonna, totesi yhteishuoltoa organisoinut Tapio Kolehmainen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Luhankalainen Roni Sutinen oli ensimmäiseen Päitsiinsä tyytyväinen.