Jälleen tänä kesänä Joutsassa päästään kokemaan kyläfestivaalin tunnelmaa, kun 13. elokuuta Joutsan pankkiaukiolla järjestetään Joutorock. Viime keskiviikkona julkaistun esiintyjäkaartin muodostavat Neljä Ruusua, Kolmas Nainen, Uniklubi, Jonne Aaron sekä Kalevauva.fi.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa tuttuun tapaan Ravintola Kellarin sekä Hotelli Aaton ja Ellin yrittäjä Visa-Matti Kuitunen yhtiöineen. Täysi-ikäisille tarkoitetun tapahtuman lippujen ennakkomyynti käynnistyi tämän viikon perjantaina.

Ilkka Alangon luotsaamalle, Neljä Ruusua-yhtyeelle tulee tänä vuonna täyteen kunnioitettavat 40 vuotta. Neljä Ruusua on julkaissut 16 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa ja suoratoistopalveluissa kappaleille on kertynyt yli 30 miljoonaa kuuntelukertaa.

Myös Kolmas Nainen-yhtyeelle tulee kuluvana vuonna täyteen kiitettävät 40 vuotta. Kolmas Nainen tunnetaan ennen kaikkea solistinsa ja lauluntekijänsä Pauli Hanhiniemen yhtyeenä, joka on uransa aikana julkaissut useita kaikkien tuntemia klassikoita.

Kalevauva.fi-yhtye kokoaa sanoituksensa suoraan keskustelupalstoilta. Kuva: Antti Rintala / Fullsteam

Festareiden tuoreempaa kaartia edustaa vuonna 2016 perustettu helsinkiläinen trubaduuriyhtye Kalevauva.fi. Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostaman nykypäivän folkpop-duon sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta, pääosin vauva.fi-keskustelupalstalta.

Kyläfestareiden rockimmasta puolesta vastaa Uniklubi, joka nousi kesällä 2004 suuren kansan tietoisuuteen ihastuttaneella sekä vihastuttaneella hitillään Rakkautta ja piikkilankaa.

Vuonna 2012 tauolle jäänyt ja kansainvälistäkin uraa niittänyt Negative-yhtye teki tunnetuksi laulaja Jonne Aaronin. Kolme albumia julkaissut Aaron on vuodesta 2013 lähtien keskittynyt soolouraansa.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Kolmas Nainen viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Kuva: Kalle Pyyhtinen / Universal Music Oy