Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt kolmelle Joutsan seutukunnalla asuvalle taiteilijalle puolivuotisen, suuruudeltaan 12.000 euron korona-apurahan.

Taidelaitos Haihatuksen toiminnan vetäjälle ja Haihatuksen Henki ry:n puheenjohtajalle joutsalaiselle Risto Puuruselle apuraha myönnettiin monitaiteen tekemiseen. Litku Klemettinä tunnetulle luhankalaiselle laulaja-lauluntekijä Sanna Klemetille sekä tuottaja, säveltäjä ja lauluntekijä Pekka Tuomelle apurahat myönnettiin musiikin tekemiseen.

Taiteen edistämiskeskus jakoi aiemmin tällä viikolla puolen vuoden työskentelyyn tarkoitettuja edellä mainitun suuruisia korona-apurahoja yhteensä lähes 1.200 ammattitaiteilijalle. Apurahat on tarkoitettu koronapandemian jälkeiseen aikaan tähtäävään työskentelyyn.

Apurahoja jaettiin yhteensä runsaan 14 miljoonan euron edestä, eniten musiikin ja kuvataiteen tekijöille.

Tarja Kuikka