Luhangan Messutohinat kokosi lauantaina ison joukon paikallisia ja lähialueiden yrittäjiä ja yhdistyksiä esittelemään toimintaansa ja tuotteitaan. Ilmeisesti koronarajoituksien kanssa pitkään eläneisiin ihmisiin on patoutunut tarvetta käydä yleisötapahtumissa, sillä Messutohinat oli menestys.

Varmaa tilastoa kävijöistä ei ole, mutta puhutaan joka tapauksessa sadoista.  Messujen pääorganisaattorit olivat Maarit Friberg ja Satu Satosaari paikallisen yrittäjäjärjestön tukemina. He olivat iloisesti yllättyneitä saavutetun suosion määrästä.

– Ihmisiä on käynyt ihan älyttömän hyvin. Tästä tuli selvästi sellainen hyvän mielen tapahtuma, iloitsevat Friberg ja Satosaari.

Kaikkiaan paikalla oli 27 näytteilleasettajaa. Enemmänkin olisi ollut tulijoita, mutta järjestäjät joutuivat loppujen lopuksi myymään ei-oota.

Messuohjelma oli todella monipuolinen. Liikuntasalissa oli tarjolla mitä erilaisimpia tuotteita, ja ulkona saattoi tutkia ralliautoa, kokeilla metsävaunun nosturia ja kokeilla moottorikelkan kyytiä. Kirjastossa oli satutunti kirjailija Sari Kanalan pitämänä, ja muotinäytös esitteli kuumimmat uutuudet paikallisten mallien toimesta.

Letut, makkarat ja kahvit tarjosi Luhangan kunta yhteistyössä urheiluseurojen kanssa. Aina luotettava makkaraindeksi tiesi kertoa, että niitä syötiin noin 300, mistä voi puolestaan arvioida kävijämäärää.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Muotinäytös oli suosittu, ja paikalliset mallit saivat ansaitut aplodit.

Messujen pääorganisaattorit Maarit Friberg ja Satu Satosaari oli nimetty Messutohinakaksikoksi.
Kahvia ja syötävää oli tarjolla ilmaiseksi Luhangan kunnan ansiosta.
Joutsan seudun Lumikissat ry järjesti messuyleisölle rekiajelua.
Messuhalli oli täynnä näytteilleasettajista ja yleisöstä.

Tagged with →