Joutsan Pommin Suvi Minkkinen sijoittui perjantaina parhaana suomalaisena 20:nneksi naisten 7,5 kilometrin ampumahiihdon pikakilpailussa Otepäässä. Minkkisen erinomainen ammuntavire jatkui ja hän ampui molemmat paikat puhtaasti.

Lauantaina Minkkinen pääsi starttaamaan uransa ensimmäiseen maailmancupin yhteislähtökilpailuun. Minkkinen sijoittui yhteislähdön 22:nneksi napaten samalla uransa kolmanneksi parhaan maailmancup-sijoituksen. Ammunta sujui jälleen hyvin, ainoastaan yksi laukaus meni ohi toisella makuupaikalla.

– Ihan hauskaa kyllä oli, vaikka lähtökohtaisesti itseä hirvitti erityisesti hiihto, että kuinka kovaa kyytiä siinä on tiedossa, kun joutuu lähtemään kovien hiihtäjien kanssa samaa vauhtia. Mahtavaa, että pystyy edelleen tuollaista ammuntatasoa pitämään yllä. Yksi lipsahti ohi, muuten pystyi hyvin pitämään suorituksen kasassa, vaikka ensimmäinen yhteislähtö jännittikin, Minkkinen kommentoi.

Sunnuntaina Minkkinen osallistui parisekaviestiin yhdessä Tero Seppälän kanssa. Kaksikko sijoittui viestin 11:nneksi jääden voittajaksi hiihtäneestä Norjasta reilut kaksi minuuttia. Minkkinen joutui käyttämään omilla osuuksillaan neljä varapatruunaa.

– Tuntuu, että minulle henkilökohtaisesti tässä kisamuodossa vaaranpaikkana on se, kun hiihtää noin lyhyttä reittiä, että se sähäkkyys pitäisi unohtaa penkalla ja rauhoittua aina siellä. Ekalla makuulla, kun oltiin vähän kaukana, niin alitajuisesti yritin riskillä nopeaa sarjaa, että olisi pystynyt nostamaan sijoja. Samaan aikaan tekeminen ei ollut niin hyvää, tuumasi Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkisen kilpailuviikonloppu Otepäässä sujui mainiosti. Kuva: NordicFocus.