Maakunnallisessa hankkeessa on tavoitteena edistää nuorille suunnattujen, ammattimaisesti toteutettujen kulttuuripalvelujen saavutettavuutta maakunnassa ja ennen kaikkea vahvistaa nuorten omaa osallisuutta kulttuuritoiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Kirjasto- ja kulttuuritoimen esimies Nina Kuikka vinkkasi ja heitti pallon koululle. Mukana projektissa häärivät Taina Varjus, Hanna Makkonen-Rossi ja vastuullisena taiteilijana hiljattain joutsalaistunut Arlene Tucker.

Taideprojektiin kutsuttiin mukaan halukkaita opiskelijoita lukiosta ja yhtenäiskoulusta. Opiskelijat toteuttivat teokset kahden työpajan aikana Joutsan yhtenäiskoululla. Mukana taiteilivat yhtenäiskoulun oppilaat Sinka Huusko, Pihla Talpio, Tessa Huisman, Iiris Hartikainen, Siiri Pylvänäinen, Enni Järvinen sekä lukiolaiset Tuuli Honkapää ja Sara Sarvilahti.

Yhtenäiskoulun oppilas Sinka Huusko oli yksi taideprojektilaisista. Kuva: Hanna-Mari Makkonen-Rossi

Joutsassa toteutetun taidetyöpajan idea mukaili Tuckerin luomaa translation is dialogue-konseptia, jossa taideteokset syntyvät vuorovaikutuksesta tulkintaprosessin aikana. Nuorten aikaansaamat teokset ovat esillä Joutsan kirjastossa maaliskuun loppuun asti.

Näyttelyyn voi jokainen osallistua valitsemalla yhden teoksista: mieti mitä se sinulle merkitsee, ja vastaa piirtäen, maalaten, luoden. Kävijät voivat palauttaa oman tulkintansa kirjastolle 31.3 asti.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Kuvassa mukana olleet lukiolaiset Sara Sarvilahti (vas.) ja Tuuli Honkapää. Kuva: Hanna-Mari Makkonen-Rossi