Moottorikelkkasprintin ensimmäiset SM-osakilpailut ajettiin 5.–6.3. Vaalassa. Tahto Works & Race -tiimi oli edustettuna neljän kuljettajan voimin; Joutsan Seudun Lumikissojen Tommi Nyberg ja Juho Tonteri sekä Sysmän Moottorikelkkailijoiden Ville Nieminen ja Simo Tonteri.

Sprintissä ajetaan sama lyhyt reitti kaksi kertaa ja voittaja ratkeaa molempien kierrosten yhteenlasketulla ajalla. Lauantain kilpailureitti oli 4,5 kilometriä ja sunnuntaina 6 kilometriä.

Semi-Pro -luokassa Nyberg oli lauantaina ensimmäisen lähdön jälkeen 7:s. Toisen lähdön alkukiihdytyksen jälkeinen kaatuminen tiputti sijoitusta 18., lopullinen sijoitus 16:s. Sunnuntaina ajo oli tasaisempaa (5. ja 8.) ja lopullinen sijoitus 7:s.

Harrasteluokassa Juho Tonteri piti kovaa vauhtia yllä koko viikonlopun. Lauantaina puuhun ajosta huolimatta (6. ja 4.) lopullinen sijoitus 3:s. Sunnuntaina Juholle kaksi ehjää ajoa, ensimmäisen kierroksen 7. sija ja toisen kierroksen pohja-aika nosti lopputuloksen toiseksi.

Lauantaina Nieminen sijoittui 19:s (25. ja 17.) ja Simo Tonteri 25:s (18. ja 27.). Sunnuntaina Niemisen sijoitus oli 14:s (14. ja 16.) ja Simo Tonterin 18:s (22. ja 18.).

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →