Joutsan Hiihdot ja Junnuhiihdot kilpailtiin viime sunnuntaina Joutsan urheilukeskuksessa. Joutsan Pommin järjestämissä vapaalla tyylillä hiihdetyissä kilpailuissa oli yhteensä runsaat 140 osallistujaa ja sarjojakin lähes 30. Naisten yleisessä sarjassa kymmenellä kilometrillä nopein oli Vantaan Hiihtoseuran Rebecca Immonen ajalla 24.42,4. Miesten yleisen sarjan voitti Ski Jyväskylän Sami Lähdemäki, joka hiihti viisitoista kilometriä aikaan 33.26,7.

Pommin urheilijoista päivän menestyjiä olivat Junnuhiihtojen M13-sarjassa hiihtänyt Aleksi Saarela ja Joutsan Hiihtojen N16-sarjan Elli Lavia (kuvassa). Saarela otti viidellä kilometrillä voiton aikaan 13.15,0 ollen noin minuutin nopeampi kuin sarjassa toiseksi tullut Ähtärin Urheilijoiden Ilmari Saari. Saarela oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Hyvä mielihän siitä jäi, kun voitto tuli, hän totesi kisan jälkeen.

Kisalatuja Saarela kehui erittäin hyväkuntoisiksi, suksi toimi niillä hyvin.

Miesten yleisen sarjan voiton vei Ski Jyväskylän Sami Lähdemäki.

Elli Lavia ylsi omassa sarjassaan viidellä kilometrillä pronssille ajalla 14.12,7. Lavia jäi sarjan voittaneelle Hämeenlinnan Hiihtoseuran Eveliina Hakalalle noin 45 sekuntia ja toiseksi tulleelle Limingan Niittomiesten Selma Mäkäräiselle noin 7 sekuntia, mutta oli yleisesti ottaen suoritukseensa tyytyväinen.

Hänellä oli jo etukäteen tiedossa, että sarjassa on kaksi kovempaa hiihtäjää, Hakala ja Mäkäräinen, joiden kanssa kisasta tulee tiukka. Näitä kisakumppaneita Lavia ei ollut voittanut aiemmin, ja ennen sunnuntain kisaa hän oli arvellut, ettei voittoa tule välttämättä sunnuntainakaan. Eikä sitä lopulta tullut.

– Mutta pääsin kyllä tosi lähelle, en ole varmaan noin vähää ikinä sille kakkoselle hävinnyt. Ja olin sitä edellä tuolla matkalla, mutta sitten loppuun vähän hyytyi. Se vähän harmittaa, mutta meni kyllä minun mielestä muuten tosi hyvin. Tässä oli vähän vaikea kausi ja huonoja tuloksia, niin nyt kyllä tuli hyvä kisa, Lavia totesi kisan jälkeen.

M13-sarjassa hiihtänyt Aleksi Saarela oli päivän paras pommilainen. Saarela hiihti viiden kilometrin matkan aikaan 13.15,0 ja voitti toiseksi tulleen Ähtärin Urheilijoiden Ilmari Saarelan noin minuutilla.

Joutsan Pommin puheenjohtaja Marko Hartonen totesi jälkeenpäin kisajärjestelyjen menneen sunnuntaina nappiin. Minkäänlaisia ongelmia ei ollut, ja Pommi myös sai kilpailijoilta hyvää palautetta niin latujen kunnosta kuin järjestelyistä muutenkin, varsinkin palkinnoista. Hyvä palaute lämmittää seuran puheenjohtajan mieltä.

– Tässä vaiheessa, kun kilpailut ovat ohi, ja on ponnisteltu kilpailujen eteen, niin se lämmittää tosi paljon. Ja itse olen tyytyväinen meidän organisaatioon, seuran talkoolaisiin ja talkoohenkeen. Sitä toimintaa itse kisapäivänä kun seuraan, niin se tuo itselle sen hyvän mielen, että kaikki hoitivat oman työtehtävänsä oikein hyvin. Ja kaikki olivat iloisia siellä, kun aurinko paistoi ja keli oli hyvä, ja katsojiakin oli kohtuupaljon, totesi Hartonen.

Yleisöä Hartonen arvelee olleen lähemmäs sata henkeä, tosin määrää oli vaikea arvioida, sillä alueella oli myös paljon kilpailijoiden huoltojoukkoja. Kaikkiaan väkeä lienee kuitenkin ollut kisapaikalla Hartosen arvion mukaan lähemmäs 400 henkeä.

Pommilaisten edustus kilpailijoiden joukossa ei ollut suuri, heitä oli vain yhdeksän. Vaikka määrä jäi vähäiseksi, Hartonen sanoo pommilaisten tehneen kuitenkin hyviä suorituksia.

– Siellähän tuli loistavia suorituksia ja podiumpaikkoja. Ja arvostan aina niitä junnuja, jotka tulevat ensimmäisen kerran kansallisiin kisoihin ja lähtevät katsomaan, millaista se on. Siellä oli myös sellaisia hiihtäjiä.

Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia kisoista:

Kahdeksanvuotiaiden poikien sarjassa hiihtänyt Nooa Pykäläinen oli nuorin Joutsan Pommin omista kilpailijoista. Hiihdettävä matka sarjassa oli yksi kilometri.

Joutsan Pommin Pekka Hietanen oli toinen M75-sarjassa kolmella kilometrilla ajalla 9.37,9.

Joutsan Pommin Mirva Pynnönen oli kolmas N55-sarjassa. Pynnönen hiihti viisi kilometriä aikaan 16.57,2.

Tagged with →