Joutsan Pommin Suvi Minkkinen sijoittui lauantain kilpailussa Kontiolahdella toiseksi parhaana suomalaisena 25:nneksi, joka oli samalla hänen uransa paras sijoitus pikakilpailussa. Minkkinen ampui yhden sakkokierroksen makuulta, jääden kilpailun kärjestä minuutin ja 13 sekuntia.

– On tämä homma aika paljon kivempaa, kun kulkee ja tuntee, että kroppa toimii. Aika iso ero siihen, mitä Kiinassa oli. Tuntuu tosi hyvältä, että alkaa palailemaan normaalille tasolle. Kun on yhdellä sakolla tuolla sijoituksella, niin olen kyllä tosi tyytyväinen. Minkkinen iloitsi.

Sunnuntain 10 kilometrin takaa-ajossa Minkkinen oli paras suomalainen sijoittuen sijalle 24. Maailmancupin pisteille yltänyt Minkkinen ampui yhden sakon makuulta sekä pystyltä.

– Ihan hyvä mieli tämänkin päivän kisasta. Yhden sijan pystyin nousua tekemään, on se nousu sekin. Vähän oli itsellä mielessä, kun niin hyvältä paikalta pääsi lähtemään, että olisiko ollut saumoja jopa tehdä uran parasta. Itseä vähän huvittaa se, kun on niin hyvin ampunut varsinkin näitä neljän paikan kisoja, niin vähän jää keskinkertainen fiilis tällaisestakin ammunnasta, vaikka menee hyvään ammuntakategoriaan, Minkkinen sanoi.

Jonna Keihäsniemi