JoSePa kohtasi Futsal-liigassa sarjan piikkipaikkaa vakavasti tavoittelevan FC Kemin. Sinänsä tasaisen taiston aikana vieraiden huomattava tasoero varsinkin maalipaikkojen hyödyntämisessä kävi selväksi, ja pinnat Kemiin maalein 1–6 (0-2). JoSePan toinenkin yritys viikonloppuna päättyi tappioon. Vieraaksi saapunut GFT Espoosta paranteli asemiaan sarjan kärkikuusikossa 2–4 voitolla yleisöönmenevässä ottelussa. Puoliajalla GFT johti 0–1.

Lauantain ottelu alkoi JoSePan kannalta perin tyypillisesti, harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä omalla alueella. Niko Rantanen piti tässä vaiheessa orastavaa toivoa yllä torjunnoillaan, mutta JoSePa ei ensimmäisellä vitosella saanut lainkaan omaa peliä käyntiin.

Vähitellen pallo lakkasi polttamasta jaloissa ja hyökkäysaihioita saatiin toiseenkin päähän. 9 minuutin jälkeen Kemi sai ensimmäisen kerran pelattua pallon JoSePan muodon sisään ja siirtyi 0–1 johtoon Suarezin maalilla. JoSePakin sai muutamia maukkaita paikkoja, parhaat tulivat Janne Kosuselle ja Joonas Manzolle. Taukoa vietettiin kuitenkin 0–2 numeroissa, kun Borin Cizmarin laukaus kimposi epäonnekkasti JoSePan pelaajan polvesta maaliin.

Toisen jakson alku oli JoSePalta hyvä, kotijoukkue sai painettakin aikaiseksi Kemin puolelle ja muutamia maukkaita maalipaikkoja. Suarez vei kuitenkin Kemin jo 0–3 johtoon, ja JoSePan hyvä paine päättyi hetken kuluttua Kemin loistavaan vastahyökkäykseen, missä JoSePan puolustus sahattiin neljällä syötöllä halki, poikki ja pinoon. Tuukka Pikkarainen sai kaikessa rauhassa sijoittaa 0–4.

JoSePa kavensi heti perään vaparin jälkitilanteesta Janne Kosusen maalilla, mutta reikäpaitapyöritys katkesi Joonas Manzon toiseen keltaiseen ja ulosajoon. Ylivoimalla Kemi teki 1–5, ja JoSePan kuudennen virheen jälkeen loppulukemat pilkulta viimeisteli Taneli Kohonen.

Ensimmäistä vitosta lukuunottamatta JoSePan ilta oli ihan ok. JoSePa sai luotua paikkoja, ja FC Kemin taiturit pidettiin aika hyvin pois maalintekopaikoilta. Ero tuli juuri paikkojen hyödyntämisessä, toki jollain liigan supertähdellä eli Enderson Suarezilla oli vara laittaa pallo parikin kertaa tyhjän maalin yli. JoSePalla hukattuja paikkoja pääsevät manaamaan Janne Kosunen, Elias Paappanen, Joonas Manzo ja Benno Hanslian.

JoSePa:n valmentaja Mikko Paappanen: –Tämähän on ollut kauden teema, ihan ei riitä. Olen ihan tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taistelutahtoon, ihan hyvin pysyimme mukana pelissä. Maaleissa näkyy amatöörin ja ammattilaisen ero, eihän niissä kyllä ole tuurikaan mukana.

Sunnuntain pelissä JoSePan joukkue oli muuttunut sen verran että Joonas Manzo oli pelikiellossa keltaisten korttien takia, mutta Aki Miettinen ja Tarkko Savela toivat lisää kokemusta kentälle.

Ensimmäinen kymppi oli jälleen vaikea. Nyt JoSePalle ei tullut harhoja puolustuksessa, mutta siitä huolimatta alussa JoSePalta oli parrasvaloissa maalivahti Matti Nurminen, joka teki tyhjäksi maajoukkuemiesten Henri Alamikkotervon ja Panu Aution yritykset. Toki välillä oli tolpatkin apuna.

11 minuutin kohdalla Jerry Sipilä siirsi vieraat ansaittuun 0–1 johtoon. Kokonaisuutena ykkösjakso oli GFT:n, se voitti laukaisuyritykset selvästi, ja Nurminen sekä tolpat pitivät JoSePan kuvassa mukana.

JoSePa aloitti toisen jakson hyvin, ensimmäisellä minuutilla Antti Koivumäki GFT:n maalilla torjui jo kolme kertaa, eli saman verran kuin koko ensi jaksolla. Ensimmäinen kymppi oli JoSePan hallintaa. Alamikkotervo ja Sipilä juottivat kuitenkin kotijoukkueelle katkeran kalkin kahden takaiskun muodossa, mutta JoSePa ei antanut periksi.

Hyvän pelin pelannut Benno Hanslian kiskottiin nurin maalipaikassa, ja seuranneen vaparin hän tykitti itse yläkulmaan. Hetken kuluttua JoSePa sai kulmapotkun, se annettiin nopeasti takatolpalle mistä toinen hyvän pelin pelannut josepalainen Elias Paappanen kavensi tilanteeksi jo 2–3.

Minuuttia myöhemmin GFT karkasi taas kahden maalin päähän. Kumpikin joukkue sai viidennen virheen tämän jälkeen ja pahin rymistely hiukan hyytyi. JoSePa pelasi viimeiset neljä minuuttia reikäpaidalla, mutta palloa ei GFT:n muodon sisään juuri saatu. Viimeisen minuutin GFT pelasi viisaasti, eikä JoSePa päässyt enää paikoille.

JoSePa pelasi hyvän pelin, mutta hyvä ei vaan riitä. GFT:n kaltaisia joukkueita vastaan pitää onnistua erinomaisesti ja lisäksi maalivahtipelin pitää olla loistavaa. Tänään Matti Nurminen ja kaverinsa tolpat antoivat siihen mahdollisuuden. Hyvästä yrityksestä joukkueelle taas kiitettävä, mutta pinnoja tässä tarvittaisiin, meno on sen verran armotonta Futsal-Liigassa.

GFT:n pelissä ei sinänsä mitään mullistavaa ollut. Joukkue pelasi riittävän hyvin ja totuttuun tapaan pyrki kokeneen kaartin johdolla myös kertomaan kohteliaasti tuomareille, mitä mieltä ovat linjasta ja kotijoukkueen oletetun brutaaleista otteista. Tämä sytytti tietysti myös kotIjoukkueen sekä yleisön, pitkästä aikaa oli Joutsassa ihan tunnelmaa. Kiitos siitä.

JoSePa:n valmentaja Mikko Paappanen: –Samat sanat kuin eilen, ihan ei riitä. Raskasta kun koko ajan ollaan vähän perässä, kun päästään iholle niin heti tulee uusi takaisku. Me kun hukataan äijä, heti soi omissa. Kun GFT hukkasi äijän, niin saatiin aikaiseksi vain hyvä yritys. Kaipa siinä se kokemus ja rutiini näkyy.

Petri Hentinen

JoSePa:n tyylinäyte vastustajan maalinsuulla. Kuva: Riku Kuurne

Tagged with →