Henkilöauto törmäsi aura-auton sivuauraan ohitustilanteessa Nelostiellä Angesselässä viime viikon tiistaina puoliltapäivin. Onnettomuus sattui, kun henkilöautolla ajanut ulkopaikkakuntalainen mies lähti autollaan oikealta puolelta ohittamaan ohituskaistaa ajaneen aura-auton ja törmäsi tämän sivuauraan, joka ulottui hänen ajokaistalleen.

Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta henkilöauton keula ja aura-auton tukirakenne vaurioituivat. Poliisi epäilee henkilöautoa kuljettanutta vuonna 2002 syntynyttä ulkopaikkakuntalaista miestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Onnettomuus ei aiheuttanut merkittävää haittaa liikenteelle, sillä liikenne saatiin ohjattua ohituskaistaa pitkin onnettomuuspaikan ohi. Palomestari Joonatan Partanen Keski-Suomen pelastuslaitoksen Joutsan paloasemaryhmästä kuitenkin muistuttaa, että vastaavissa tilanteissa on aina riski lisävahinkoihin varsinkin ennen kuin hälytysajoneuvot ehtivät paikalle ja onnettomuuspaikka suojataan.

Tiistain onnettomuus sattui Partasen mukaan satasen nopeusrajoituksen alueella, ja monella autoilijalle nopeudet ovat yleensäkin onnettomuuspaikkaa ohittaessa turhan suuret. Palomestari toivookin autoilijoilta roimaa ajonopeuden vähentämistä tilanteessa.

– Meidän harras toiveemme on, että nopeudet tippuisivat huomattavasti, ihan kolmenkymmenen tietämille siinä kohtaa, kun ohitetaan onnettomuuspaikka. Siellä kuitenkin meidän henkilöstömme liikkuu, olosuhteet voivat olla tavallisuudesta poikkeavat ja näkyvyys heikentynyt. Se pitäisi huomioida ajonopeudessa. Huomioitaisiin myös se meidän onnettomuuspaikalle auttamaan tulleiden turvallisuus, sanoo Partanen.

Onnettomuuspaikoilla on palomestarin mukaan välillä ollut tilanteita, joissa pelastuslaitoksen henkilöstö on joutunut hyppimään autojen alta pois tieltä.

Toinen asia, mistä Partanen muistuttaa, liittyy onnettomuuspaikoilla kuvaamiseen. Hän painottaa, että onnettomuuspaikoilla ei pidä kuvata, ei varsinkaan kuljettajan, mitä sitäkin välillä palomestarin mukaan näkee tilanteissa.

– Siellä pitäisi aina muistaa se hienotunteisuus, että siellä saattaa olla isostakin vahingosta kyse ja materiaali myös sen mukaista, jatkaa Partanen.

Tagged with →